Idag: Marit Steinmo
kondis.no vil de nærmeste dagene presentere medlemmene i det nye styret
i Den Norske løpsorganisasjon.
Idag kan du lese om Marit Steinmos rekordfart inn i styre og stell i DNL.
Les også de andre presentasjonene av DNLs styremedlemmer:
 
Per Gunnar Alfheim
Henning Høgheim
Christian Prestegård
Stig A. Vangsnes

Marit Steinmo, styremedlem ferskt DNL-medlem fra år 2000

Det er vel neppe helt stuerent å være styremedlem i DNL uten å ha løpt et eneste maraton, men dette sørgelige faktum bekjennes herved. Jeg har i St. Olavslopp-sammenheng hevdet at jeg er en bedre organisator enn løper. Til mitt forsvar kan derfor sies at jeg regner med å få mer brukt for organisasjonstalentet en løpsstyrken i DNLs styre.
 
Min vei inn i DNL-styret: Jeg påtok meg å være sekretariatsleder for Trondheim Maraton (TM) 2000 for arrangørklubben Nidelv IL Friidrett. Jeg avanserte til løpsleder i 2001 og har fortsatt med det - med en viss suksess. Tidligere TM-general Harry Nilsen ønsket å pensjonere seg som distriktskontakt for DNL i Sør-Trøndelag og ville gjerne at jeg skulle overta jobben. Jeg så at dette kunne gi synergieffekter mht TM og lot meg overtale. Stilte på mitt første landsmøte i DNL i 2001 og kom hjem som lokal kondis.no-redaktør. Med hjelp fra Lars Sætran og Heming Leira debuterte jeg på nettet våren 2001. Sånn subjektivt sett synes jeg at vi har hatt bra suksess med Trøndelagssidene. Og det har vært - og er - artig å være nett-journalist.
Stilte på mitt andre landsmøte i DNL i 2002 - hadde fått en telefon fra valgkomitéen på forhånd - og kom hjem som kvinnelig alibi og distriktsrepresentant i DNLs styre. (Er usikker på om jeg tør å stille på neste landsmøte…) Har som målsetting nr. 1 å få DNL ”på beina” igjen økonomisk. En ryddig økonomi som gir en viss handlefrihet er en forutsetning for å ta vare på de gode tradisjonene organisasjonen har – ikke minst med bladet KONDIS. Men DNL må også fornye seg. Gode nettbaserte terminlister er nødvendig for å møte tidens krav til kontinuerlig oppdatert informasjon. Får vi til dette i løpet av en 6 måneders styreperiode, har vi lagt et godt grunnlag for videre arbeid.
 
Som nevnt er jeg ingen stor løper, tror kanskje mellomdistanser hadde vært ”min greie” hvis jeg hadde startet litt tidligere. Men som de fleste av min generasjon startet jeg min løpskarriere med 60m på folkeskolen, uten den store suksessen, for sprinter har jeg aldri vært. Etter mange år med moderat fysisk aktivitet startet jeg, som godt voksen, høsten 1978 joggetrening i SINTEF BIL. Målet var neste vårs Olavstafett som ble en positiv opplevelse. Og siden har SINTEF Løperjenter vært en trivelig del av mitt sosiale liv. Fellestreninger to dager i uken året rundt har bidratt til å redusere det fysiske forfallet en smule. 16 Holmenkollstafetter på rad, 12 løpskaruseller/bedrift og 4 St. Olavslopp viser at jeg holder meg mer til de sosiale løpsaktivitetene enn til den lange ensomme kampen mot klokka og meg selv. Kan ikke skryte av de helt store langdistansepers’ene, men har løpt Trønderjogg på 44.45 og min første og foreløpig siste halvmaraton i Trondheim på litt over 1:43.
 
Er finnmarking, født og oppvokst i Bjørnevatn. Dro til Trondheim og NTH og ble siv.ing. Har etter hvert blitt ”skaptrønder” og bor fortsatt i Trondheim. Har jobbet på NTH, SINTEF og i industrien på Sunnmøre. Etter at jeg for en stund siden sa opp jobben og tok meg et velfortjent friår, har det ikke vært lett å finne ny fast jobb, så jeg er fremdeles på jobbjakt.
 
 
2002-10-21
Marit S.