Line Nybakken og Wendy Fjellstad fra Ås satte pris på finværet på Hebekk.
Det ble nok en strålende dag for løping på Hebekk i dag. Løypen på Hebekk var som vanlig småkupert på et fantastisk flott og varierende underlag. I år hadde arrangøren tatt bort den første stygge klatredelen av løypen, og erstattet den med asfaltveien opp til Dagbo. Det gjorde løypen betydelig enklere, men også noe lengre.

I de aller største stjernenes fravær tok Trond Knapper fra Skattedirektoratet sin andre seier av to mulige i Follotrimmen. Vinneren av årets første og fjerde Follotrim hadde god kontroll på resten av rekordpuljen, og økte jevnt og trutt til resten av feltet fra 1,5 km og inn til mål.

Svein Arne Sølvberg har hatt en svært god sesong i år. I dag beviste han at formen fortsatt er god gjennom å beseire de ørige løperne i rekordpuljen. (Sølvberg løper i en annen pulje enn rekordpuljen).

Den som overrasket mest i dag var Oppegård ILs Stig Vangsnes, som etter kollapsen i Drøbak (og en del tunge løp i vårsesongen) kom grusomt tilbake, og klarte for første gang i år å beseire klubbkameraten Steinar Lien.

På 5. og 6. plass kom maratonspesialistene Einar Jakobsen og Vidar Nilsen.

I dameklassen var Nina Hansteen fra Royal Sport helt overlegen. Hun er for tiden en av Norges aller beste gateløpere, og brukte Follotrimmen som siste gjenomkjøring før halvmaraton på Beitostølen lørdag. Derfor tok hun det forholdsvis rolig og kom i mål på 30.52, rundt 1-2 minutter svakere enn det hun ville løpt på dersom hun hadde presset på for fullt.

Moss MC-klubbs Sigrun Kolstad ble nok en gang for sterk for hjemmefavoritten Line Nybakken fra Ås IL. Line løp et brukbart løp i Nordic Cross i Holmenkollen i helgen. Der ble hun tredje beste norske løper (nr. 9 totalt).

Antall deltakere: 542.
Løp på tid: 133; 111 menn og 22 kvinner.
Uten tid: 17; 9 menn og 8 kvinner.
Trimklasse: 392 deltakere.

Vi vil komme med den første offisielle poengstillingen for sammenlagtseieren i Follotrimmen (flest poeng i maks. 6 løp) i løpet av kommende uke. Poeng til de 20 (10 kvinner) beste løperne i hvert løp.

Komplett resultatliste Follotrimmen 4. løp- Hebekk 2002
Trond Knapper hadde full kontroll i dag.
Stig Vangsnes (høyre) hadde en stor dag i dag. Etter å ha slitt med vekt og dårlige resultater i hele år, begynner det endelig å løsne. I dag var han for første gang i år foran klubbkameraten fra Oppegård IL, Steinar Lien.
Nina Hansteen løper her inn til seier i dameklassen i Follotrimmen på Hebekk. Lørdag venter halvmaraton på Beitostølen for en av Norges aller beste veteranløpere. Dersom hun klarer å åpne fornuftig, skulle hun ha gode muligheter til å klare en tid under 1.20.
Steinar Lien, Frode Monsen og Vidar Nilsen løper alle halvmaraton på Beitostølen lørdag. Trolig utgjør de Oppegård ILs slagkraftige mannskap i lagkonkurransen. Frode Monsen vet hva som må til for å vinne den (han vant lagkonkurransen for DnB med Kveli og Vangsnes i fjor)
Nils Rokkones fra NLH er en ivrig løper som er flink til å delta i både lokale og nasjonale løp. Bak skimtes Folloklinikkens egen Bård Brune som var en av ni løpere som klarte å komme under 30 min. i dag..
Spurtkanonen Jan Aas fra Ski IL åpnet knallhardt i dag, men holdt ikke helt inn. Tom Agard løp et jevnere løp og endte til slutt på en sterk 7. plass totalt med tiden 29.31. Jan ble til slutt nr. 11 med 30.04.
Folloredaktøren satte stor pris på at Oppegård ILs Frode Monsen tok turen til Hebekk selv om han lader opp til en tid < 1.17.49 på Beito på lørdag. En rolig gjennomkjøring i dag, gjorde garantert det aller beste for en løpssugen kropp til lørdag.
Les alt om Folloløpernes gode innsats på Beitostølen i fjor
Mange løpere fikk det varmt mot slutten i dag.
Torstein Aamodt er ikke spesielt imponert over tidene til gjengen som skal til Beito til helgen. Han har selv løpt Fjellmaraton på rundt 1.13 i sine glansdager. I dag ble det 10. plass i Follotrimmen med tiden 30.01.