Bækkelaget skulle egentlig arrangert løpet fra Brannfjell på Ekeberg, men mye snø førte til at løpet ble flyttet til lavlandet på Fornebu. Snøen lå fremdeles på Fornebu, så løpets undertittel Oslo Snow Sprint, kunne trygt benyttes. Likevel ble det servert en bra løype med 18. poster, noe som ga veivalgsmuligheter, selv om det meste av trassen var lagt til asfalt, gress, snø og en smal bar kyststripe.

I herrenes seniorklasse var det duket for en spennende duell mellom tre deltagere fra fjorårets VM: Jørgen Rostrup fra Kristiansand OK, Mikkel Lund fra Bækkelaget (Danmark) og David Brickhill-Jones fra Halden (Australia). Mikkel Lund har vunnet Oslo City Cup sammenlagt de fire siste årene, men i år blir det nok en annen sammenlagtvinner. Finalen i året cup arrangeres samtidig med EM i orientering i Estland, og der har den fotrappe danske planer om å delta. I fjor overrasket han de fleste under finalen, da han kun oen timer i forveien løp mellomdistanse i verdenscupen i London. En rask flytur til Torp, hvor han landet kl 1700 gjorde at han rakk starten kl 1830. Selv med et løp i beina allerede holdt han unna for de jagende horder og forsvarte sammelagtseieren fra i fjor med 18 sekunders margin. Et slikt stunt har han foreløpig ingen planer om å gjennomføre i år.

Dagens duell ble vunnet av David Brickhill-Jones med en seiersmargin på 5 kunder til Jørgen Rostrup på tredjeplass fulgte Erik Torren Thorsson, Halden. .

I dameklassen forventet de fleste at kampen om seieren ville stå mellom Ragnhild Bente Andersen, Halden, Zsuzsa Fey, Tyrving og Guro Flatekval, Bækkelaget, men Ulvestad søstrene fra Heming/Njård måtte en også regne med i toppen. Her trakk Guro Flatekval det lengste strået og var hele 1,30 min foran Mariann Ulvestad som fulgte på andre plass.

Oslo City Cup tar nå Påskeferie og er tilbake med neste løp 18. april fra Oppsal Arena, da med Oppsal som arrangør.

D17 Løypelengde: 3,03 KM Antall poster: 18
1 Flatekval,Guro Bækkelagets Spkl. 16:18 + 00:00
2 Ulvestad,Mariann Heming/Njård OL 17:48 + 01:30
3 Ulvestad,Siri Heming/Njård OL 17:53 + 01:35
4 Nybakken,Line Ås-UMB 18:45 + 02:27
5 Ragvin,Nicole Nydalens Skiklub 19:50 + 03:32
6 Fey,Zsuzsa Tyrving, IL 19:55 + 03:37
7 Aarnes,Sofie Ås-NLH Orientering 20:09 + 03:51