Finaleløpet ble arrangert av Heming/Njård OL på deres nye kart over Bogstadskogen. Terrenget er et typisk nærterreng med mange stier. Løypen var lagt i rent skogsterreng med flere utslagsgivende veivalgstrekk og det var fult mulig å få større og mindre bommer i den 3,6 km lange løypen.

I og med at det var jaktstart i alle klasser ble det ganske hektisk i startfeltet med over 100 løpere på vei ut i skogen de første 8 min, men det meste så ut til å gi på skinner.

I herreklassen ledet Nydalens danske landslagsløper Mikkel Lund. De fleste ble overrasket over å se han på startstreken, da han kun noen timer i forveien løp mellomdistanse i verdenscupen i London. En rask flytur til Torp, hvor han landet kl 1700 gjorde at han rakk starten kl 1830. Selv med et løp i beina allerede holdt han unna for de jagende horder og forsvarte sammelagtseieren fra i fjor med 18 sekunders margin. På de neste plassene fulgte Sigve Vågsnes, Fredrikstad og junioren Erik Sagvolden, Østmarka OK.

I dameklassen ledet førsteårs junioren Kine Hallan Steiwer fra Lillomarka OL, etter 3 strake seiere hadde hun et forsprang på 40 sekunder til nærmeste løper Elisabeth Ingvaldesen, Nydalen og 1,04 min til Hilde Slørdahl Conradi, Nydalen. Steiwer åpnet friskt, men fikk etterhvert problemer i den tildels krevende sprintløypen og forsvant etterhvert ut av tetkampen. Dermed gikk også denne seieren til en løper fra Nydalen, rutinerte Elisabeth Ingvaldsen vant Oslo City Cup foran klubbvenninnen Hilde Slørdahl Conradi. På tredjeplass fulgte Ragnhild bente Andersen, Halden.

I tillegg til seniorklassene har også Oslo City Cup klasser for yngre og eldre løpere: D/H13-16, D/H40, D/H50 og D/H60.