Det tradisjonelle Osloløpet på Oslos tak, Ekebergsletta ble i år arrangert for 29. gang og samlet i underkant av 300 deltagere fordelt på to distanser 5 og 10 km. I tillegg var det ca 50 deltagere på barneløpet, som var en hinderløype på 300 meter.

På grunn av mye nedbør i Oslo de siste dagene ble løypen i år ekstra tung, og flere steder hadde løperne vann til over anklene. Likevel var alle, som kondis.no snakket med godt fornøyd med arrangementet. OSI Friidrett og Orientering levert nok en gang et bra løp. I følge Trond Olav Berg, som har løpt samtlige 29 løp, var dette et løp som kan måle seg med hva som helst av andre løp i Norge og som står til terningkast 6. Selv om årets løp var en våt afære, syns han det er en fin naturopplevelse å løpe Osloløpet og håper det blir minst 29 løp til.

Hjemmeseier på 5 km
På 5 km tok den selverklærte (elite)mosjonisten Henrik Strøm Andersen fra OSI tidlig kommandoen og rykket tidlig fra resten av feltet. Etter 16.20 min, kunne Henrik krysse mållinjen som vinner, avstanden til nummer 2 Tormod Tjørnhom fra Tjalve var på 22 sekunder. På tredjeplass fulgt Ahmed El Mhrai fra BUL.

Solveig Pedersen gjorde som klubbkamerat Henrik, tok teten fra start og økte inn mot mål. Solveig kom i mål på 19,09 min og var over halvannet minutt foran nummer 2 Jennifer Arnesen fra Vidar. På tredjeplass fulgte Kristin Moen.

Kristin, som startet med løping for et par år siden, kunne fortelle at dette var andre gang hun løp Osloløpet Tiden ble noe dårligere i år, men det våte gresset må nok ta mye av skylden for dette.

Dagens yngste deltager på 5 km var 8 år gamle Øivind Brennhovd fra Bækkelaget Spk. Øivind, som er sønn av Vidarløperen Marit Brennhovd, ble nummer 3 i klassen 12-16 år på tiden 28,45 min. En meget bra debutt av han.

Par med seier på 10 km
Samboer paret Petter Antonsen (Vidar) og Siri Størmer (Nordea) var begge suverene på den lengste distansen. Petter vant 10 km på tiden 34.05 min og var dermed over halvannet minutt foran nummer 2 Kristian Breili fra Lillehammer SK. På tredjeplass fulgte Lars-Steinar Haugen fra Heimdal.

Petter Antonsen kunne fortelle at dette var hans andre start i Osloløpet, på 80 tallet var han medlem av OSI og dermed har han god erfaring som arrangør av nettopp dette løpet. Petter har trappet noe ned, men kan fortelle at årests hovedmål er St. Olavsloppet, der Vidar statser på seier.

Kristian Breili, prøvde å henge på Petter, men skjønte snart at han måtte konsentere seg om andre plassen. Rett bak kom Lars Steinar Haugen, som er gammel skiløper. Han trivdes godt på det våte underlaget, da han er vant til flere treningsturer i myr, så våt gress var ikke noe problem. Han tok kraftig innpå Kristian på slutten, men oppløpet ble litt for kort, så han måtte nøye seg med en tredje plass.

I kvinneklasen var det to tidligere toppløpere innen orientering, som tok de to første plassene. Siri Størmer fra Nordea, vant med 1,43 min foran Ragnhild Bente Andersen fra Vidar. På tredjeplass fulgte Sharon Broadwell fra Royal Sport.

Siri Størmer løp Osloløpet for første gang og var godt fornøyd med egen innsats.