Provence Marathon
Hvem kan motstå solen i Provence?
Under en avstikker fra familiens seks måneders lange seiltur var jeg med i Medoc Marathon som reiseleder for en gruppe amerikanere. Etter løpet kom jeg i prat med en franskmann som absolutt mente at jeg burde komme for å delta i Provence Marathon Luberon. Jeg takket og tok innbydelsen med meg.
Av Siv B. Rougier
Det viste seg at løpet fant sted i en liten landsby ikke langt fra der min svigermor bor, og vi kom til å være i området den aktuelle dato så hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg glemte, eller valgte å fortrenge, at jeg hadde meldt meg på Marseilles-Cassis (halvmaraton med ca. 12.000 deltakere) som skulle være uken før. Men det kunne jo gå bra likevel. Etter seks måneders seiling i Middelhavet ville det gjøre godt med noen skikkelige langturer på fast grunn.
Provence Marathon Luberon er en opplevelse ut over et vanlig maratonløp. Dette løpet har mye til felles med Medoc Marathon og kan trygt kalles en lillesøster som er i ferd med å finne sin egen identitet.
Lørdagskvelden etter startnummerutdelingen er det paella-party. Paella er opprinnelig en spansk risrett som er svær populær i Sør-Frankrike. Her er det god mat og god vin, musikk, dans og god stemning. Kanskje ikke den beste oppladning før et maratonløp, men så er ikke deltakerne med for å sette de store rekordene heller. Her er det livs- og løpsglede som teller.
Sykkelstier og vinmarker
På løpsdagen kunne tilreisende få startnummeret sitt inntil startskuddene gikk. Ja det var flere startskudd. Menyen kunne tilby 10 km løp eller gange, halvmaraton løp eller gange og helmaraton. Alle startet fra samme sted og kom i mål samme sted, og størstedelen av traseen var den samme......
---------------------------------------------------
Les hele artikkelen i KONDIS!
Bli medlem i KONDIS og få 7 nummer i året med
KONDIS
Bladet for alle kondisjonerende
JULInummeret 2005
ÅRGANG 2005
KONDISARKIVET
Les om alle medlemsfordeler og tegn abonnement!
Under en avstikker fra familiens seks måneders lange seiltur var jeg med i Medoc Marathon som reiseleder for en gruppe amerikanere. Etter løpet kom jeg i prat med en franskmann som absolutt mente at jeg burde komme for å delta i Provence Marathon Luberon. Jeg takket og tok innbydelsen med meg.
Av Siv B. Rougier
Det viste seg at løpet fant sted i en liten landsby ikke langt fra der min svigermor bor, og vi kom til å være i området den aktuelle dato så hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg glemte, eller valgte å fortrenge, at jeg hadde meldt meg på Marseilles-Cassis (halvmaraton med ca. 12.000 deltakere) som skulle være uken før. Men det kunne jo gå bra likevel. Etter seks måneders seiling i Middelhavet ville det gjøre godt med noen skikkelige langturer på fast grunn.
Provence Marathon Luberon er en opplevelse ut over et vanlig maratonløp. Dette løpet har mye til felles med Medoc Marathon og kan trygt kalles en lillesøster som er i ferd med å finne sin egen identitet.
Lørdagskvelden etter startnummerutdelingen er det paella-party. Paella er opprinnelig en spansk risrett som er svær populær i Sør-Frankrike. Her er det god mat og god vin, musikk, dans og god stemning. Kanskje ikke den beste oppladning før et maratonløp, men så er ikke deltakerne med for å sette de store rekordene heller. Her er det livs- og løpsglede som teller.
Sykkelstier og vinmarker
På løpsdagen kunne tilreisende få startnummeret sitt inntil startskuddene gikk. Ja det var flere startskudd. Menyen kunne tilby 10 km løp eller gange, halvmaraton løp eller gange og helmaraton. Alle startet fra samme sted og kom i mål samme sted, og størstedelen av traseen var den samme......
---------------------------------------------------
Les hele artikkelen i KONDIS!
KONDIS
Bladet for alle kondisjonerende
JULInummeret 2005
ÅRGANG 2005
KONDISARKIVET
Les om alle medlemsfordeler og tegn abonnement!
Siste medlemssaker
Annonse