Nydelig terrengløp i nydelig sommerkveld
Et startfelt som gir håp om økt deltakelse for Ulsrudvann Rundt i 2007.
Perfekt løpsvær var deltakerne enig om da Ulsrudvann Rundt hadde sitt første av i alt 8 løp torsdag kveld.
Initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols Heming Leira tok turen fra Nordmarka til Østmarka for å prøve løpet for første gang.
Bildet: Startfeltet

For alle de over 2800 som har fullført SRM og alle andre som kjenner løypa rundt Sognsvann: Ulsrudvann Rundt er noe helt annet. Et realt terrengløp!
Normalt på denne årstiden også et langt mer gjørmete og vått løp enn det var denne torsdagen. Løypa starter noen hundre meter etter den første tunge bakken i Nøklevann Rundt (like ved Haraløkka idrettsanlegg).
Ulsrudvann er et yndet badested og friluftsområde hvor alle fra russ til de eldste nyter naturen og avogtil noe annet også.
Men jeg var der for å ta del i denne terrengkarusellen som har sitt utspring i klassiske Edmundskarusellen.

Løypa starter forsiktig med å løpe opp til bilveien før du igjen løper nedover på skogsbilvei og har utsikt til vannet (den eneste på løypa) (lik trasé med Nøklevann Rundt). Så kommer et tøft parti på bred sti med mye steiner. Her fikk jeg min første følelse av å stivne en smule. Heretter går det på sti hele veien med bratt utfor svinger
og bratt oppover. Men all utfor og oppfor er av det korte slaget. Løypa er meget variert og sjøl for en asfaltdigger som undertegnede er det en fryd å fare frem over stokk,sten,gjørme (nesten null denne tørre våren) kvister og planker.
Er du debutant som jeg var er det helt nødvendig å delta på oppvarmingsrunden 17.30
Det er kun noen få veivalg i løpet av de snaue 3 kilometrene, men jaggu var jeg (tross oppvarmingsrunden) i tvil en gang og ble stående å virre i 5-10 sekunder.
Dette sa nok mer om formen min, jo mer sliten jo dårligere fungerer hjernen, enn at det egentlig var så vanskelig.
Jeg hadde øyekontakt med Hermann Bruun nesten hele løpet men var sjanseløs på å ta ham igjen. Det er rart med det selvom du har trent null og niks de siste årene og formen er elendig, når du først har startet i et løp kan konkurranseinnstinktet komme.
Med noen få hundre meter igjen så jeg at jeg nærmet meg unggutten Jens Danbolt, Bøler skole. Jeg spurtet som en gal på slutten og slo ham med en meter. En debutant hadde slått en annen debutant.

Løpet kan absolutt anbefales og neste gang det skjer er det 24.mai
Møt opp til oppvamringsrunden, løp løpet og etterpå er det sikkert noen som jogger ned ved å løpe runden. (slik jeg fikk være med på). Deretter til T-banen, Ulsrud stasjon, og du har fått en økt på 12 km.

3 debutanter
var med denne gangen. Det bør bli langt flere neste gang. Og kvinnfolk: dette må dere bli med på! Sjøl har jeg antagelig ikke anledning på neste løp men det blir garantert flere Ulsrudvann Rundt på denne asfaltsliteren!
Ta med familien, du parkerer 200m ovenfor starten, ta en picnic etter løpet og er det varmt nok et bad!

Flott resultatdatabase!
Trygve Reitan, som nå er tilbake på gamle tomter i Trøndelag, bodde noen år på Bøler og har laget en egen resultatdatabase for Ulsrudvann Rundt (slik han lagde for SRM i sin tid) den finner du på Bølers side og statistikken går tilbake til 1994.

1. Trond Olav Berg, Bøler IF 10.40
2. Keino Valstad, Bøler IF 11.04
3. Jostein Hult, 11.10 (11.58)
4. Per Ivar Jaksland, Bøler IF 11.14
5. Are Christian Sveen, Bøler IF 11.24 (11.48)
6. Bjørn-Olav Enger, Jernbaneverket BIL Oslo 11.43 debutant
7. Carl Henrik Carlsen, Rustad IL 11.57 (13.17)
8. Bjørn Arne Sørslett, Bøler IF 12.25 (12.36)
9. Hermann Bruun, Bøler IF 13.10
10. Heming Leira, Kondis 13.12 debutant
11. Jens Danbolt, Bøler skole 13.13 debutant
12. Eldar Thomassen Fagerbakke, Bøler IF 14.26 (14.57)
13. Per Thomas Thomassen, Bøler IF 14.27
Trond Olav Berg vinner med dårlig bakkekontakt
Fotograf%3A+Lars+Erik+Hauer%2C+B%F8ler
Fotograf: Lars Erik Hauer, Bøler
Debutant og Veteran
Foto%3A+Heming+Leira
En av de tre debutantene til venstre: Bjørn-Olav Enger, Jernbaneverket BIL Oslo sammen med Ulsrudvann Rundt veteran og Bølergutt Trond Olav Berg som vant løpet.
Her ser vi også hvor idyllisk Ulsrudvann er og ikke minst på en slik praktfull forsommeraften.

Bjørn-Olav Enger bor på Haugerud og hadde fått lyst på løpet etter å ha lest om det på kondis.no

Nå får vi håpe at flere kan tenke seg å kose seg i Østmarkas flotte omgivelser.