Der 42,2 km fordeles på 1, 2, 4 eller 8 løpere
Åse Hovden og Runar Gilberg var kjappest av maratonløperne i Ringeriksmaraton med 3.38.46 og 2.54.52. Men i den varierte løypa fra Vik til Jevnaker er det først og fremst stafett det handler om, og raskest her var Vidars damelag og Hytteplans Lokale Stjerner. Vidar-jentene brukte 2.42.23 og var 57 sekunder bak løyperekorden. Hytteplans stjernegutter gjorde unna de åtte etappene på til sammen 42,2 km på 2.20.12. (Foto: Sharon Broadwell)
Starten+er+nettopp+g%E5tt+fra+Vik.+M%E5l+er+p%E5+Jevnaker+med+passering+halvvegs+p%E5+H%F8nefoss.+%28Foto%3A+Ole+Anderdahl%29
Starten er nettopp gått fra Vik. Mål er på Jevnaker med passering halvvegs på Hønefoss. (Foto: Ole Anderdahl)
I Ringeriksmaraton kan en velge om en vil løpe alle 42 kilometerne alene eller om en vil dele distansen på to, fire eller åtte og delta i parmaraton eller stafett. Stafett for firemannslag var nytt av året, og med bare åtte lag - fem i herreklassen og tre i miksklassen - spørs det om det var bryet verdt å gi dette tilbudet. Det er uansett krevende nok å holde oversikt over alle klasser i Ringeriksmaraton.

Men nettopp mangfoldet er også det som gjør Ringeriksmaraton til det flotte arrangementet det er. Her løper sponsa elitelag side om side med lokale mosjonslag, og helmaratonløpere får fint selskap av en rekke stafettløpere underveis.

I år var løpsforholda fine med 18 grader, lett regn og vindstille. Regnet skulle en tro ville legge en demper på publikumsoppslutningen, men likevel var det masse folk og muntre tilrop langs store deler av løypa. Det er noe unorsk - i ordets positive betydning - når det gjelder entusiasmen til de som møter opp langs løypa i Ringeriksmaraton. Folk kler seg ut, de synger, spiller, smiler og muntrer opp.

Ringeriksmaraton ble arrangert for tolvte gang, og deltakelsen holder seg veldig bra.

Alle resultat

Reportasjer i Ringerikes Blad

Reportasje på kondis.no fra Ringeriksmaraton i fjor

Samleside for Ringeriksmaraton på kondis.no
Tjuvstart for noen helmaratonløpere
De helmaratonløperne som tenkte å holde på ei stund starta en time før hovedfeltet. Her legger de optimistisk av gårde. Enda en maraton skal på cv-en. (Foto: Ole Anderdahl)
Full klaff i vekslinga for et av Hytteplans mange lag
Hytteplan stiller med et titalls lag i Ringeriksmaraton, og her har Hytteplan RingAlm akkurat to av de åtte etappene igjen. (Foto: Ole Anderdahl)
Lyperekodholder Knut Aalien løp to stafettetapper
Knut Aalien satte løyperekord med sterke 2.32.42 da han ble norsk maratonmester i 2002. I fjor løp han parmaraton sammen med Jan Helgesen, og det ble også løyperekord med 2.25.44. I år løp han femteetappen på Hytteplans vinnerlag i eliteklassen, og etterpå ble det også en sjuendeetappe for jobben. (Foto: Ole Anderdahl)
Jens Wollebæk - alltid tid til et smil
Kondis-skribent Jens Wollebæk fant både bananer og mye annet å glede seg over i Ringeriksmaraton. Seier ble det også i klasse 65-69 år. (Foto: Ole Anderdahl)
Vidar-jentene forsvarte seieren fra i fjor
De var marginalt bak både fjorårstida og løyperekorden satt av Hytteplans Rekordlag i 2003, men Vidar-jentene løp jevnt fort og vant. Fra venstre: Christina Bus Holth, Sofie van der Vlist Spiten, Hanne Cecilie Bolstad, Aase-Kari Eriksen, Helene Stenersen og Sharon Broadwell. I tillegg løp Hanne Kristiansen og Margaretha Baumann.
Andreplass til Hytteplans Lokale Stjerner
Hytteplan tok både andre- og tredjeplassen i kvinnenes eliteklasse. En av de "Lokale Stjernene" spurter her inn til andreplass og 2.52.47. Publikumsoppmøtet er som vanlig godt i hovedgata i Jevnaker. (Foto: Ole Anderdahl)
Elexia Hønefoss - vinnere i parmaraton kvinner
Marianne Aasen og Vilbjørg Ohren vant parmaratonklassen for kvinner. Til sammen brukte de 3.44.14. Formen holder de til vanlig godt ved like på Elexia på Hønefoss, som stilte med en rekke lag i både parmaraton og stafett.
Jan Halland - leda lenge og ble nummer to
Jan Halland ble tatt igjen av Runar Gilberg ved 36 km, og sjøl om det gikk litt tungt mot slutten, kom også han seg i mål under 3 timer. Løypa i Ringeriksmaraton er heller tung med netto motbakke, mye opp og ned og en god del km på kjerreveg og sti i skogen. Men forholdene var denne gangen svale og fine. Likevel er det godt å kjøle ned hodet i målområdet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Ringeriksmaraton - der en blir minnet på å heie på sine lokale helter
Denne plakaten stod på en lyktestolpe på tur inn mot Jevnaker sentrum. Litt heiing skader ikke - og hverdagskost er det jo ikke at 10. klasser stiller lag i en så lang løpsstafett. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)