for kondis.no på Karmøy Einar Søndeland

Hydro Rundt ble arrangert for 31.gang. Blant mange løps profiler finner vi 56 årige Sverre Aksland fra Stegaberg. Han løp sitt 25. Hydro Rundt på glimrende 17,23. Med sine 2,56,48 i New York Marathon inntok Aksland 3.plass på fjorårets maraton statistikk i klasse 55-59 og løp nylig imponerende også i London Maraton. Unge Miriam Berg Hovda, Haugesund ble beste kvinnelige løper på 18,16, bare 16 sek foran Stavanger jenta Marit Årthun som bor ved
Åkrafjorden og som representerer GTI.

Hydro Rundts popularitet beskrives kanskje best ved at Norges Fotballforbund vurderte å endre kamptidspunkt i 1.runde kampen Kopervik-FKH Haugesund, et lokaloppgjør som normalt ville ha samlet flere tusen tilskuere. Fotballforbundet var på sedvanlig vis urokkelig,
Man hadde aldri hørt om Hydro Rundt, og begge arrangement tapte trolig på stevnekollisjon.
Når likevel 1930 av de 2222 påmeldte fullfører, skyldes dette flere forhold - lange tradisjoner, en folkelig koselig ramme, hyggelige speakere fra NRK, proff underholdning forut for løpet
og ikke minst en dyktig arrangørstab hvor alt tilsynelatende synes å gå på skinner.

Onsdagens resultater, samt historikk og fotomontasje fra tidligere Hydro Rundt finnes på