- kondis.no på telefon med Jørn Holmen i Norrtälje -

Under meget krevende vindforhold ble det en tid ca. et minutt etter persen på Bente Landøy under dagens Nordic Challenge i Norrtälje på tiden 33.58.89. Men hennes nordisk mesterskap kunne ingen true. Nærmest var maratonspesialisten Marie Søderstrøm-Lundberg med 34.06.15
Tonje Sekse løp aleine helt frem til 5 km da hun tok igen to løpere og holdt følge med dem til mål hvor hun måtte se seg slått av Mia Larsson , en ung 81 årgang, men det ble solid pers på Tonje med tiden 35.07 over 14 sekunder bedre enn den gamle persen.
Landskampen vant også Norge da Mia Larsson løp utenfor landskampen. Catarina Asp tok 4.plass i landskampen med 35.20.94

Resultater kvinner:

1. Bente Landøy                33.58.89
2. Marie Søderstrøm-Lundberg   34.06.15
3. Mia Larsson                 35.06.17 (utenfor landskampen)
4. Tonje Sekse                 35.07.42 (ny pers)
5. Catarina Asp                35.20.94
I mennenes løp ble det en etteranmeldt kenyatt som tok seieren. August Mbusuyo vant på 29.14.74. Knut Erik Rame ble nr.4 (nr.3 i landskampen) med 29.44.86.
Knut Erik lå sammen med 4 andre løpere og gjorde mesteparten av jobben med å dra i den tunge vinden.
Bjarte Vik, Gjesdal løp utenfor landskampen (og det var synd for laget) og løp bare 3 sekunder etter persen fra 97.
For Endre Evensen som fikk plassen etter sin sterke innsats i Sentrumsløpet var det debút på 10.000m på bane og han har all grunn til å være fornøyd med 30.11.88.