- for kondis.no på Bjørkelangen Nettredaktøren -

0 grader og regn så kaldt som det kan være. På vei inn i de dype skoger på Bjørkelangen tidvis også sludd/snø .
Dette skremte imidlertid ikke mange av traverne i karusellen som kom langsveisfarende fra Oslo, ca. 8 mil unna.
Det var glatt i start/målområdet og flere brukte sko med "beskyttelse" eller treningssko. Men det skulle vise seg at løypa stort sett var både snø- og isfri. Med unntak av de siste to kilometerne inn mot mål.

Jan Hoel sammen med Rune Nilsen og Hermann Bruun stakk tidlig av fra feltet. Det ble mye taktikkeri dem immelom langs flatene de første kilometrene. Løypa på Bjørkelangen har en bratt stigning som varer noen hundre meter og det var rett før denne bakken at Hermann måtte slippe en luke, den klarte han aldri å tette.
Rune fulgte Jan bra og var litt foran opp bakken. På de lange flatene på toppen fikk imidlertid Jan en liten luke og den holdt han inn til mål. Mer enn 7 sekunder skilte det dog ikke og Rune Nilsen er på vei fremover formmessig. Er det hans tur neste gang på Haga?
Kjell Jonhaugen i klasse 55-59 var den som imponerte mest på Bjørkelangen. Etter tetrioen fulgte tre mann til i god avstand deriblant Ole Kjell Langmyren som ifjor vant 5km på Bjørkelangen.
Kjell hang med en gruppe med godt yngre løpere hele veien og nesten helt inn i mål og var bare 12 sekunder etter 7.de plassen totalt.

Anna M Tråve, Hallingdal FIK hadde ingen konkurranse da Kristin Lie glimret med sitt fravær. Kristin Lie har 1-1-1-2 som sine 4 plasseringer (de 5 beste plasseringene teller).
Anna M Tråve har 2-3-2-2-1 på sine 5 løp.
I kortløypa var det igjen Marit Brennhovd som var sterkest.
Jessica Gunnarsson vant de 3 første løpene. Marit Brennhovd har vunnet de 3 siste løpene og har i tillegg en 2dre plass.

I mennenes kortløype var det samme gamle visa:
Først kom Einar Frøysadal og så kom den noe eldre Harald Ødegård på behørig avstand. Harald Ødegård var bare 25 sekunder etter Einar i det 3dje løpet, men deretter har Einar øket jevnt og trutt og fikk 49 sekunder bedre tid på Bjørkelangen.