Sondre gikk offensivt til verks
Fra+v.Vinneren+Alexander+S%F8derberg%2C+SWE+-Sindre+Buraas%2C+NOR+-+Sondre+N.+Moen%2C+NOR+og+Toumas+Jokinen%2C+FIN.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Fra v.Vinneren Alexander Søderberg, SWE -Sindre Buraas, NOR - Sondre N. Moen, NOR og Toumas Jokinen, FIN.( Foto: Olav Vikvang )
Det var en offensiv Sondre Nordstad Moen som stillte til start i Nordisk Mesterskap i Terrengløp. " Jeg satser på å kjempe i teten", sa han til kondis fredags kveld.
Og han fulgte sine egne ambisjoner og var med på prege juniorklassen fra start til mål.
I siste bakken rykket han og skaffet seg noen meter og så et øyeblikk ut til å gå mot en gullmedalje.
Men på det siste strekket inn mot mål ble den 3 år eldre svensken Alexander Søderberg for sterk og dermed sølv på 15 årige Sondre, 5 sekunder bak vinneren.
løypa var tung, bløt og gjørmete, men dette passet skiløperen Sondre godt.
" Jeg likte løypa, den passet meg bra. Det kunne ha vært litt flere bakker, men jeg er kjempefornøyd. Jeg vant en sølvmedalje", sa Sondre Nordstad Moen til løpsspeakeren etter løpet.
To Norske medaljer i Juniorklassen
Medaljevinnere+i+juniorklassen.+f.v.+Sindre+Buraas%2C+NOR+%28+Bronse%29+Sondre+Nordstad+Moen%2C+NOR+%28+S%F8lv.%29%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Medaljevinnere i juniorklassen. f.v. Sindre Buraas, NOR ( Bronse) Sondre Nordstad Moen, NOR ( Sølv.)( Foto: Olav Vikvang )
Tungt for juniorjentene
Underveis+fra+v.+221+Eevi+Antila%2C+FIN-223+Mari+Maki-Torkko%2C+FIN+-+236+Rut+Appelkvist%2C+NOR+-+232+Miram+Berg+Hovda.+NOR+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Underveis fra v. 221 Eevi Antila, FIN-223 Mari Maki-Torkko, FIN - 236 Rut Appelkvist, NOR - 232 Miram Berg Hovda. NOR ( Foto: Olav Vikvang )
Rut Appelkvist fra Steinkjer og Runa Falch Skrove fra Verdal var de trønderske representantene på landslaget i damenes juniorklasse. Begge slet tungt og Rut ble best av de to på 16 plass med Runa to plasser bak.Vinner ble Karoline Bjerkeli Grøvdal, fra Norge.
" Sesongen er over, jeg er ikke i form, jeg hadde ingenting å ta i med" sa Rut Appelkvist til kondis etter løpet.
Runa slet på gjørmete underlag
Runa+Falch+Skrove+fra+Verdal+har+gjort+mange+fine+l%F8p+i+2006+og+det+ble+bel%F8nnet+med+landslagsplass.Men+i+Fredrikstad+var+det+tungt+i+en+gj%F8rmete+l%F8ype.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Runa Falch Skrove fra Verdal har gjort mange fine løp i 2006 og det ble belønnet med landslagsplass.Men i Fredrikstad var det tungt i en gjørmete løype.( Foto: Olav Vikvang )
Ivar kutter terrengløp
Ivar+Storli+Husby%2C+NOR+slet+tungt+p%E5+et+underlag+som+passet+ham+sv%E6rt+d%E5rlig.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Ivar Storli Husby, NOR slet tungt på et underlag som passet ham svært dårlig. ( Foto: Olav Vikvang )
" Terrengløp er ikke noe for meg, jeg satser på bane" sa Ivar Storli Husby, fra Vollan etter løpet. Han var en av to trønderske landslagsløpere i juniorklassen. Han hadde ingen god dag og endte på 19 og siste plass, 2 minutter og 27 sekunder bak vinnern.
Birger Dragsten på seniorlandslaget.
Steinkjerl%F8pere+og+lagkamerater+fra+neste+sesong%3A+Joakim+Br%F8ndbo%2C+Mosvik+og+Birger+Dragsten%2C+Heimdal.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang%29
Steinkjerløpere og lagkamerater fra neste sesong: Joakim Brøndbo, Mosvik og Birger Dragsten, Heimdal.( Foto: Olav Vikvang)
Birger Dragsten fra Heimdal var enslig trøndersk deltager på det Norske seniorlandslaget.
Det var hans første opptreden med flagget på brystet og han gjorde et brukbart løp med en 16 plass,1, 50 bak den svenske vinneren Mustafa Mohamed, som var sjettemann på 3000 meter Hinder i Europamesterskapet i Friidrett i august.Joakim Brøndbo fra Mosvik stilte på den nasjonale kvoten i løpet, og løp rolig langt bak i feltet og endte på 24 plass.2, 46 bak teten. Både Birger og Joakim fortalte at de har meldt overgang til Steinkjer FIK for sesongen 2007 og de satser begge mot langsiktige mål.