Tekst og bilder ved Trond Olav Berg
Klikk på bildene for større utgaver

Osloløpet er et av landets fineste og mest tradisjonsrike mosjonsarrangementer - også kalt "Det grønne alternativet på Oslos tak".
Den såkalte "første mosjonsbølgen" oppstod samtidig som det første Osloløpet ble arrangert i 1975. Da fikk arrangøren svært god drahjelp av Dagbladet, som den gangen kjørte rene kampanjen, med treningstips og det hele, i ukene før løpet. I dag er Dagbladet det absolutt aller siste stedet man kan forvente å finne Osloløpet nevnt med en eneste bokstav. Nå satser avisen heller på trendy matoppskrifter og den slags stoff.
Interessen for mosjonsløp her i landet ligger forsatt på et lavmål, men det ser heldigvis ut til at den rutinerte OSI-gjengen har funnet en måte å arrangere på som gjør at det går greit økonomisk. Til de trofaste deltagernes glede ser det ut til at dette flotte og svært tradisjonsrike løpet vil fortsette i årene som kommer
Som vanlig sørget den dyktige OSI-gjengen for en utmerket gjennomføring av arrangement.

Tidene har forandret seg for mosjonsløpsarrangører. I gullalderen for 10-15 år siden var det nesten 8.000 deltagere i Osloløpet, og hele den store Ekeberghallen var stappfull av mennesker, startlister, startnummer og sportsmesser. I år fikk hele administrasjonen for startnummerutdelingen plass i teltet som Bjørn Hauge her holder.

Lars Larsen og Solveig Pedersen med vann til varme og tørste deltagere. Lars er medlem av Osloløp-komiteen, og var sentral da det ble besluttet at OSI skulle "ta hjem" Osloløpet for 3 år siden. Resten av komiteen består av Bjørn Hauge, Cecile Wærp Hauge, Kjartan Hauger, Bjørn Svendsen og Dag Olav Wirstad. Dag Olav forteller at det er all grunn til å tro at det blir Osloløp også i de kommende årene, noe spesielt de av oss som har 28 merker vet å verdsette.

Primus motor bak Nordmarka Skogsmaraton - Steinar Myrabø er i full gang med å gjennomføre sin sluttspurt. Han håper nok på litt færre varmegrader når Skogsmaraton avvikles 29. juni. Men dersom det blir svært varmt da, lover Steinar at det skal bli rikelig med våte svamper å få.

Stine Haugen, som representerer Rustad IL, er en av landets beste juniorjenter i langrenn. Skigruppa i Rustad har det som tradisjon å stille i Osloløpet. Stine har hatt stor framgang i skisporet de siste årene i det flotte Rustad-miljøet, og ser fram mot en ny sesong.

Celebert besøk på Ekebergsletta. Grete Waitz arbeider til daglig i USA, hvor interessen for mosjonsløp faktisk er stigende. Dette er også tilfelle i våre naboland og mange andre steder. Verken Jack eller Grete forstår hvorfor interessen er blitt så laber i Norge.

Behovet for væsketilførsel etter løpet ivaretas av Ragna Strømman (t.v.) og Anne Kristin Knudsen.

Andreas Hompland er et velkjent navn for kulturinteresserte Dagbladlesere. Årets Osloløp var hans 26. Han var aktiv baneløper i juniorårene, og har holdt løpingen ved like siden. Den piperøkende 56-åringen presterete å løpe 10 km i solstek på imponerende 42 minutter.

Åse Liland (71) fullfører sitt 24. Osloløp. Her ser vi henne i fin stil på startsletta, med 5 km på grønt gress foran seg. Hun gikk over til 5-kilometeren etter at hun fylte 70, før det holdt hun seg til den klassiske 10'eren. Til daglig ferdes hun mye i Østmarka, året rundt, på ski, til fots, eller med sykkel.

Her ser vi Tor Erik Groeng (438) i en rivende innspurt i kamp mot  Arne Kristoffersen (466) og Nils Bay (317). Om få sekunder kan de slappe av og forsyne seg med væske.

Her er det Bente Røsten som fører an, foran Emma Franciska Perger og en foreløpig uidentifisert herre. Målseilet nærmer seg!

5 blad Høst. Pappa Hermann har hatt trening som en del av livvstilen i alle år, holder seg i form året rundt, og tok i år sitt 42. merke i Birken.
Sønnene Håkon (t.v.) og Gudmund har arvet sin fars idrettsglede, og er begge lettløpte og veltrente. Gudmund deltok mye i baneløping for 20 år siden. Han har de siste par årene vendt tilbake til løpsdeltagelsen, og hevder seg meget bra i klasse 40-44 år. I dag ble han knepent slått av Hermann Bruun.

Rentate Kristensen (t.v) fra Bøler IF var beste dame i klasse 35-39 år, mens Birgit Engelsen (t.h.) tok hjem seieren i klassen over.
Hermann Bruun fra Bøler løp på 34.42, en meget sterk tid i den nådeløse varmen. Med den prestasjonen vant han klasse 35-39 år, og han ble nr. 2 totalt.
Laila Engelsen (430) ble nr. 4 i 40-44 år og var fornøyd med det.

 

Resultater
Osloløpets hjemmside