Bilder 1: Maraton
Alle foto er tatt av Heming Leira hvis ikke annet nevnt.
Erik Østlie starter maratonfeltet
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Erik Østlie, arrangmentsgeneralen bak bl.a. Villmannen og Fjelleventyret Det Norske Fjellmaraton instruer maratonløperne før start.
Han ba bl.a. om at løperne måtte vente 2 timer etter målgang før de kommenterte den nye traseen.
Den nye traseen startet 2.2 km nedenfor målgang.
Helge Hafsås flyr over flya
Foto%3A+Elin+Martinsen
Foto: Elin Martinsen
Bortsett fra de første 100m var Helge Hafsås i tet på maratonløpet. Ikke bare var han i tet men han var fullstendig i en klasse for seg i den nye traseen over fjellet. Avstanden var stor etter bare noen få kilometer og ble bare større og større.
På bildet har han akkurat snudd oppe ved ungdomsherberget på Valdresflya. Med start 2.2 km før målgang snudde maratonløypa ca. 1 km før halvmaratonstarten og dermed unngikk man at noen av maratonløperne skulle løpe rett inn starten på det store halvmaratonfeltet.
Såvidt kondis.no erfarte gikk det greit med akkurat dette.

Hafsås fortalte til kondis.no etter løpet at han syntes løypa var meget tung. Nå løp han bare 2 minutter saktere enn i fjor men da hadde han hatt en meget tung dag.

Som vi ser på bildet var det mye sol på flya men lite snø. Vi så flere skiløpere men det har ofte vært mer snø enn i år.
Åse Hovden
Åse Hovden vant kvinnenes maratonløp og som Hafsås syntes hun løypa var meget tøff. Ja tøff løype var noe som alle de maratonløperne som kondis.no snakket med benevnte løypa.
kondis.no var sjøl tilstede under Sulekskard Maraton ifjor og da ble vi overbevist om at løypa der var tøffere enn Fjellmaraton. Det er den kanskje ennå?
Maratonløypa gikk oppover etter noen hundre meter flatt fra starten, 2.2 km nedenfor målgang, deretter opp. opp opp. Ikke nok med det: Det var motvind hele veien også!
Nettopp i disse bakkene er det vi ser Åse Hovden på bildet.

Under premieutdelingen ble Åse dynget ned med premier. Vandrepokal til odel og eie.

Noe Åse likte var imidlertid at hun fikk mange løpere rundt seg når hun løp ned fra flya igjen,
Da Åse snakket med Erik Østlie etter løpet, Erik gikk i dialog med alle maratonløperne om den nye traseen etter løpet, foreslo hun at starten på maraton kunne gå fra det tidligere startstedet men på et tidspunkt som gjorde at maratonløperne ble tatt igjen av halvmaratonløperne etterpå og så fikk flere å løpe med.
Det ungdommelige unntak
Mens ungdommen denne våren har blandet seg sterkt inn i toppen av resultatlistene var Det Norske Fjellmaraton et skritt i den andre retningen. Selvfølgelig er ikke maraton noen ungdommelig distanse men foruten Hans Andreas Haraldsen Lien, Nordre Land (bildet) som ble nr.2 totalt fantes det bare 2 løpere under 40 blant mennene og blant kvinnene var det enda verre ingen løpere under 45 år!
Per Brandslien
Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen
Foto: Bjørn Johannessen
Per Brandslien vant klasse 50-54 på 3.19.28 og ble med det nr.3 totalt. En av de beste prestasjonene i maratonløypa.
Helge Fuglseth klasseseier med sein start
kondis.no korrespondent i Møre & Romsdal Helge Fuglseth er rask både i løypa, han vant 55-59 års klassen på 3.26.24, men også bak tastauret. Allerede før kl.12.00 dagen etter var han ute med rapport på Møre & Romsdalssidene.
Noe han ikke fikset så godt var å rekke starten. Han kom løpende mot maratonfeltet som allerede var godt i gang å måtte komme seg til starten før han sjøl kunne begynne sitt løp.
Etter hva vi leser på Møre & Romsdalssidene kan det tyde på at de 2 andre vi så som også var sene til start kom fra samme fylke.
Ramsdal vant 45-49
Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen
Foto: Bjørn Johannessen
Dagmund Ramsdal vant 45-49 år på 3.26.29
De eldste er sprekest på maraton
Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen
Foto: Bjørn Johannessen
Som nevnt var det kun kvinner over 44 år som deltok i maraton. Her ser vi Oline Oksnøy som vant klasse 60-64 år 5.10.59
Ketil Moen 27x42
Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen
Foto: Bjørn Johannessen
Ketil Moen har løpt samtlige maraton i Det Norske Fjellmaraton. Han burde absolutt få lov til å ha et ord med i laget om den nye maratontraseen.
Ketil mente at noe av det sjarmerende ved å løpe Det Norske Fjellmaraton var å løpe en vei over fra den ene siden til den andre. Fjellmaratonet var mer eventyr før enn nå som det hadde fått navnet Fjelleventyr.
Gythfeldt vant 80+
Om det er et smil eller en grimase som Kristoffer Gythfeldth byr på her så imponerer han.
Her er han på god vei opp mot flya etter å ha startet en time før de andre. Eldste klasse på maraton er 70+. Men på premieutdelingen ble det førstepremie til Kristoffer i klassen han ganske riktig representerer 80+ !!