Romfarer Christer Fuglesang ble den første fra Norge ut i verdensrommet. På turen hadde han med seg det norske flagget. Vi får vel føye til at han også hadde med det svenske flagget, men norsk navn og norsk far så deler vi han broderlig med svenskene. Han hadde også med seg ut i rommet en av sine medaljer fra Stockholm Marathon. Han løp Stockholm Marathon i 1985, 1986 og 1987 med beundringsverdig jevnhet. Han forbedret seg på disse tre løpene fra 3.16 til 3.15. Beste plasseringen var i 1985 med 1403. plass.

I år var 50-åringen invitert tilbake fra sin jobb i USA og løp på 3.44.33 som holdt til en nesten like god plassering som for 22 år siden. Etter 10 km lå han på 3471. plass. Inn mot mål hadde han avansert nesten 2000 plasser og ble nr. 1593.

Til ære for Kondis kunne han svare på norsk, og da var vi såre fornøyd.

Les mer om den norske innsatsen i Stockholm - nå med flere bilder

Og på Hedmarksidene

Sol, sommer og samba i Stockholm Marathon

Les mer om Kirstens seier på marathon.se

Alle resultater
En løperlegende og en nybegynner
%3Cb%3EReima+og+legenden%3A%3C%2Fb%3E+%3Ci%3EReima+Hartikainen+er+en+av+nordens+beste+ultral%F8per.+Han+frydet+seg+over+%E5+kunne+posere+sammen+med+den+store+ultralegende+Yiannis+Kuoros+%28t.h.%29%3C%2Fi%3E
Reima og legenden: Reima Hartikainen er en av nordens beste ultraløper. Han frydet seg over å kunne posere sammen med den store ultralegende Yiannis Kuoros (t.h.)
De to neste i reportasjen er ikke norske. Riktignok er Reima Hartikainenen (t.v.) gift med Torill fra Bergen og er en norgesvenn. Men her er det tale om en greker bosatt i Australia og en svenske født i Finland.

En av tidenes største løperlegender, Yiannis Kouros, stilte opp i Stockholm Marathon. Han var der som ambassadør for Athen Marathon. 51-åringen løp på 2.52.13 som er langt unna hans personlige rekord. Men så er det også fra 24-timersløp til 6. dagers hvor han er suverent best i verden. På 24-timers har han løp over 300 km!!!! Det er nesten 3 mil lengre enn nestemann på verdensstatistikken.

Reima Hartikainen løp Stockholm Marathon allerede i 1982, som 19-åring, på 4.33 og ble nr. 6073. Hnns løperkarriere begynte først på 2000-tallet. I 2004 tok han 14. plassen totalt i Stockholm Marathon. Siden har hans ultrakarriere skutt fart og i EM i år tok han 4. plass i 24-timersløp. Men sammenlignet med Yiannis Kouros er han fortsatt læregutt.

Reima kunne fortelle til Kondis at svenskene tar i mot utfordringen og stiller til landskamp mot Norge i St. Olav Ultra. De hadde dagen før Stockholm Marathon det første offisielle møtet i det nyoppnevnte utvalget for ultraløping i Sverige hvor vedtaket ble gjort.
Vi feirer fortsatt Norges niende dameseier i Stockholm
Etter 28 km har Kirsten ristet av seg hele sitt norske følge og er ensom i tet i dameklassen.
Og her har Kirsten passert maratonporten og er inne på æresrunden på ærverdige Stockholm Stadion som ble bygd til de olypiske leker i 1912.
Som i Gøteborgsvarvet ble Anna Rahm nr. 2 bak Kirsten. Anna løp maratondistansen i april på 2.35.06 og er også kvalifisert for VM i Osaka i månedskiftet august-september.
Phillip Bandawe, Zimbabwe, vant igjen
34-åringen Phillip Bandawe fra Zimbabwe stilte opp i Stockholm for tredje året på rad. Først ble det 3. plass med 2.15.51 i 2005, i fjor ble det seier med 2.17.01 og i år seier igjen med 2.20.56.
Hoppende glad for fjerdeplass
Cedric Schwartzler ble nr. 4 i det svenske mesterskapet med 2.31.45, men likevel kjempefornøyd og begynte sine seiersgester allerede 200 meter før mål.
Mer jubel
Etter 41 km er det meste tøft i maraton, men til ære for Kondis-fotografen mobiliserer den finske damen på bildet sine siste krefter til en seiersgest. Det er mye slit og mye smerte i et maratonløp og spesielt på en dag hvor varmen suger eventuelle rester av energi ut av kroppen. Men så er det til gjengjeld enda mer glede over at seieren (over seg selv) snart er innen rekkevidde og mål ikke er langt unna.
Den svenske mesteren var ekstra kjørt
Her etter 28 km leder Kent Claesson med solid margin i kampen om å bli svensk mester. Siden får han store magesmerter og må bare sikre inn til mål og blir svensk mester på beskjedne 2.28.20.
Og så flere norske løpere på Stockholm-sightseeing
Vi har antydet at om noen bruker Norge-singlet eller store norske flagg på løpeskjorta, så er sjansen stor for å bli tatt bilde av Kondis-fotografen. Her er det Bjørn Anthun som oppdager at han har passert Kondis-footgrafen og tar en u-sving så fotografen får tatt et bilde.
Kondis-president Marit Bjerknes løp også i Stockholm Marathon og reiste dit selvsagt med Kondis-bussen, som var helt fullsatt også i år.
Dagfinn Sæther løper alltid maraton i Fjellmaraton. Det har han gjort 28 ganger på rad siden det første løpet i 1980. Da var han 22 år. I 2029 kan han bli historisk med 50 strake Fjellmaraton?????

Både Stockholm Marathon og Det Norske Fjellmaraton går vanligvis første helg i juni, så han har hatt få muligheter til å få oppleve Stockholm Marathon. Men i år var det ingen kollisjon og Dagfinn tok dermed en dobbel, - maraton to lørdager på rad. Og det gikk med glans. 4.14.40 i Fjellmaraton og 4.29.44 i Stockholm. Heller ikke neste år blir det kollisjon mellom de to løpene, så nå kan mange andre følge Dagfinns eksempel.
Ellen Wold med Norge-singletten (K1888) løp sitt første Stockholm Marathon og gjennomførte i fin stil selv om hun mistet kontakten med Kondis-presidenten etter et dobesøk. Ellen Wold er selv med på arrangørsiden og er en av de flittige arrangørene av Sognsvann Rundt Medsols som arrangerer løp 30 ganger i løpet av sommerhalvåret.
Hvem løperen er med det store norske flagget på brystet er, det vet vi ikke siden han heller ser på sambadamene enn på Kondis-fotografen og dermed ikke viser oss startnummeret. Det er forresten et forstålig valg..
Svorsk
Göran Ternlind får æren av å avslutte årets reportasjer fra Stockholm Marathon. Göran er født og oppvokst i Gøteborg, men har bodd det meste av sitt voksne liv i Tromsø. Hans svorsk forteller fortsatt om hans opphav i Sverige, og som pensjonist er han ofte tilbake på sine hjemtrakter i Gøteborg og stiller også gjerne opp i Stockholm Marathon.

Göran nærmer seg 100 maratonløp og stilte både lettere og bedre trent enn på lenge til årets løp og ville forbedre fjorårstida, hvor han bare var 8 minutter under makstida på 6 timer. Men han pådro seg en strekk tidlig i løpet som bare ble verre og verre, og han måtte gi seg etter en runde. Han står dermed fortsatt med 15 fullførte løp i Stockholm Marathon. Men neste år kommer trolig nr. 16. Göran gir seg ikke så lett.