Selv om mange av de trofaste løperne ikke var med i dag, ble det likevel et flott felt av ivrige løpere fra 11 til 50 år i dag.
Aller mest imponerte likevel Erik Legernes fra Tyrving (12 år) med 10.58.0 på 3000m etter først å ha løpt 800m på 2.38.0. Erik holdt godt følge med feltet hele veien, og var den av løperne med mest krefter igjen mot slutten.

Nå er kanskje 3000m noe i lengste laget for en 12-åring, men i Follo gir man muligheter også til de yngste langløperne. Det hjalp også svært godt på humøret for unge Erik da skuffelsen etter sin fine debut på 800m var svært stor. Han lyste opp da han fikk tilbud om å løpe 3000m med de store. Og siden var det bare glede å spore hos langdistanse-talentet fra Tyrving.

Kristin Nymoen Paulsen fra Oppegård IL løp også et svært godt debutløp på 800 meter da hun løp inn ti 2.48.2. Dersom ikke løpet sitter for mye i beina i morgen, er hun blant storfavorittene på 800m i 13-årsklassen i skolestevnet i morgen.

En annen som også testet formen til skolestevnet i morgen var Ida Byom-Nilssen i 12-årsklassen. Hun kom i mål på tiden 3.00.46. Det var 4 sekunder bak persen, men det skal hun være fornøyd med da vinden tok godt på oppløpssiden.

Espen Lie Arnesen vant 11-årsklassen med tiden 2.54.1, også det noen få sekunder bak hans personlige rekord fra Sparebanklekene.

Christoffer Ihle vant 13-årsklassen med 2.57.2, mens Synne Lien var kun 2 sekunder bak persen med 3.23.6. Det holdt til seier i 11-årsklassen for jenter.

Det ble også et forholdsvis brukbart felt på 3000m med 9 løpere med fra start. Den forventede duellen mellom Richard Wilhelmsen og Espen Stueland uteble da Espen valgte å stå over dagens løp for å konsentrere seg fullt ut om Stockholm Marathon.

Den duellen kan vi få oppleve i Stockholms gater på lørdag. Espen og Richard løp helt jevnt på 5000m på Lambertseter mens Espen var litt over minuttet foran Richard i NM i halvmaraton i Fredrikstad. Richard håper på en tid i underkant av 2.45 selv om drømmen er å bryte den magiske < 2.40-grensen.

Richard vant derfor dagens løp som han ville med tiden 9.37.5 Kjetil Ask tok en like behagelig andreplass med tiden 10.07.8 Kjetil brukte også stevnet på Sofiemyr til en siste fartsøkt før Stockholm Marathon lørdag.

kondis.no ønsker alle våre norske løpere lykke til i Stockholm lørdag med håp om ideelle løpsforhold og ikke den tropevarmen man har opplevd de siste årene.

Beste lokale herreløper ble Stig A. Vangsnes fra Oppegård IL med ikke spesielt imponerende 10.26.0. Klubbkameraten Steinar Lien løp inn til 10.37.5. Det sier litt om at forholdene langt fra var perfekte.

Unge Martin Skaarer åpnet forrykende, men fikk det tyngre utover i løpet. Likevel ble det ny fin pers med 10.48.7.

Svært positivt var det også å se Hilde Gjessing på banen igjen. Hun valgte å ta det helt rolig i dag for å ikke øke for raskt etter sykdomsfraværet. Derfor ga hun seg forholdsvis tidlig i løpet.