For kondis.no Anders Tøsse

Terje Gautvik er fortsatt ikke i form. Frænaløperen dro likevel på fra start sammen med Robert Nakken fra MOI. Men halvveis hadde Nakken fått ei lang luke, og løp rett frem i stedet for opp en bratt bakke, og fullførte 9,5 kilometer mosjonstrasé i stedet for konkurranseklassen på 11 kilometer. Gautvik måtte ta det med ro, og Kolbjørn Hjertvik som løper for den lille klubben Kårvåg på Averøy tok ham igjen.
Gautvik brydde seg ikke om å presse seg mot mål, og dermed ble det seier til Kolbjørn Hjertvik på tiden 41,24, med Gautvik hakk i hæl. Nakken ble i stedet utropt som vinner av mosjonsklassen. Dårlig anvisning fra en sløv vakt i krysset, får ta noe av skylden for feilløpingen.

- Jeg trente bra i vår, men utover sommeren har det bare blitt 1-2 ganger. Da jeg satt og spiste middag så jeg gjennom termlisten, og fikk lyst til å stille opp på Eideløpet, sier løperen i klasse 45-49 år. Kanskje blir det enda et løp i år. Hjertvik er ikke med så ofte lenger.

- Det er motiverende å være med på et løp i forhold til trening, for da blir det til at jeg yter litt ekstra uansett, mener Hjertvik. Turi Malme fra Fræna følte det gikk litt tyngre i søndagens løp, men holdt i fin form til mål.

Løypa er flat i starten og mot mål, men har kraftig stigning og unnabakke midtveis. I fjor var det også 16,7 kilometer. Med færre deltakere ble det bestemt å slå løypa sammen i en. 17 deltakere stilte opp på tid, men nesten 100 tar det også som en fin tur uten tid.