Det var meningen at vi skulle ha med kun noen smakebiter fra de mange premierte i Birkebeinerrittet, men her følger litt om de fleste klassene i Rittet. Kun klasse 60-64 år mangler vi bilder fra.

Bjørn Arvnes har i år rykket opp i klasse 60-64 år og var tilbake som klassevinner etter en tredjeplass det siste året i klasse 55-59 år i fjor. Han vant klasse 55-59 år de fire første årene i klassen. Han var med 3:23:43 sytten sekunder foran Arne Moen i mål.
Klasse gutter 16-19 år
Pallen gutter 16-19 år: Kristian Johansen (tv), Anders Hovdenes og Hans Fredrik Hellebergshaugen Menn 20-24 år:
%3Cb%3EDe+yngste+sterkest%3A%3C%2Fb%3E+Tre+av+dagens+beste+tider+kom+blant+ungdommene.+Fra+venstre%3A+Ole-Christian+Fagerli+%282%3A51%3A35%29%2C+Lars+Ragnar+Manengen+%282%3A47%3A50+-+best+av+alle%29+og+Jevnesveen%2C+Lillehammer+%282%3A53%3A37%29.
De yngste sterkest: Tre av dagens beste tider kom blant ungdommene. Fra venstre: Ole-Christian Fagerli (2:51:35), Lars Ragnar Manengen (2:47:50 - best av alle) og Jevnesveen, Lillehammer (2:53:37).
%3Cb%3EAnnenplass%3A%3C%2Fb%3E+Ole-Christian+Fagerli+sykler+inn+til+2.+plass+i+klassen
Annenplass: Ole-Christian Fagerli sykler inn til 2. plass i klassen
Vinner 30-34 år
Bj%F8rn+Ivar+Ekeberg+mottar+premien+som+vinner+av+klasse+30-34+%E5r.+Han+syklet+p%E5+2%3A54%3A06+og+var+8+sekunder+foran+toeren+P%E5l-Andre+Yhorsby%2C+Nesodden
Bjørn Ivar Ekeberg mottar premien som vinner av klasse 30-34 år. Han syklet på 2:54:06 og var 8 sekunder foran toeren Pål-Andre Yhorsby, Nesodden
Birkebeinerkongen vant klasse 35-39 år
%3Cb%3ENy+seier%3A%3C%2Fb%3E+Rune+H%F8ydahl+har+%5C%22lagt+opp%5C%22+som+syklist%2C+men+er+fortsatt+blant+de+beste+i+klassen.+For+fjorten+dager+siden+m%E5tte+han+st%E5+over+Norseman+Triathlon+p%E5+grunn+av+en+skulderskade%2C+men+l%F8rdag+syklet+han+i+m%E5l+til+klasseseier.+
Ny seier: Rune Høydahl har \"lagt opp\" som syklist, men er fortsatt blant de beste i klassen. For fjorten dager siden måtte han stå over Norseman Triathlon på grunn av en skulderskade, men lørdag syklet han i mål til klasseseier.
De to beste: Rune Høydahl mottar premien som bestemann i klasse 35-39 år på dagens nest beste tid: 2:49:56. Han syklet fra toer Lars Kristian Johnsen (i bakgrunnen) med 13 sekunder på slutten. Lars Kristian hadde tredje beste sluttiden i det ordinære Birkebeinerrittet. Klasse 40-44 år: Endelig seier til Kjell Karlsen
%3Cb%3EEndelig%3A+%3C%2Fb%3E+Kjell+Karlsen+%28midten%29+vant+klassen.+Og+da+han+endelig+rykket+fra+Jan+Olav+Beitmyren+%28t.v%29+i+Rosinbakkene%2C+klarte+ogs%E5+Roy+Kj%E6rnet+%28t.h.%29+%E5+n%E5+igjen+Jan+Olav+og+kapret+andreplassen.+
Endelig: Kjell Karlsen (midten) vant klassen. Og da han endelig rykket fra Jan Olav Beitmyren (t.v) i Rosinbakkene, klarte også Roy Kjærnet (t.h.) å nå igjen Jan Olav og kapret andreplassen.
Kjell Karlsen har vært nær klasseseier mange ganger og Jan Olav Beitmyren er en av dem som har sørget for at han har vært nødt til å ta til takke med trinn to på premiepallen. I fjor rykket Kjell opp i 40-44 årsklassen og slapp sin verste konkurrent for et år før også Jan Olav rykket opp i klassen. Men da punkterte han på flatmark. Men i år lyktes det endelig for nordlendingen som er bosatt på Elverum.

Les mer om det i Østlendingen: HER
Klasse 45-49 år: Silseth igjen
%3Cb%3EBare+bl%E5b%E6r%3A%3C%2Fb%3E+Ole+Kristian+Silseth+fant+deilige+bl%E5b%E6r+i+lyngen+som+danderte+blomsterbuketten.+Kanskje+et+symbol+p%E5+oppskriften+hans+for+klasseseire+i+Birken%3F+
Bare blåbær: Ole Kristian Silseth fant deilige blåbær i lyngen som danderte blomsterbuketten. Kanskje et symbol på oppskriften hans for klasseseire i Birken?
Ingen uhell: Det må et uhell til om Ole Kristian Silseth (midten) slipper noen andre til på øverste trinn på seierspallen. I år, som ifjor og i forfjor, tok Ole Kristian seieren i klasse 45-49 år. Og før det var det klasse 40-44 år han vant.

Som nybakt terrengsyklist i fjor tok Per Briskelund (t.v.) tredjeplassen. Kondis-kontaktmannen på Gjøvik har i alle år nøyd seg med langrenn og løping, og har blant annet flere seire i Fjellmaraton. Men i fjor fikk han ideen om å prøve seg som syklist, og gjorde det bra allerede på første forsøk. I år rykket han en plass opp på resultatlista og holdt følge med Ole Kristian i de fleste av rittets 89 km. Men det er likevel et stykke igjen til at en nybegynner kan hamle opp med en "gammel" proff, så Ole Kristian skaffet seg greit 23 sekunders forsprang på de siste kilometerne mot mål. Sluttider 3:03:38 og 3:04:01.

Olav Trønnes (t.v.) tok tredjeplassen med 3:07:08.

Et par andre med solid løperbakgrunn gjorde det også sterkt i klassen. Oddmund Roalkvam fra Stord, som blant mange meritter i en lang løperkarriere, har 2. plass i Stockholm Marathon fra 1992 og perser på 1:03:06 og 2:13:53 på halv og hel maraton. Nå ble det 7. plass. Vidar Birkelund fra Gjerdrum tok 9. plassen. For nesten 20 år siden løp han 10.000 m på under 30 minutter.
Klasse 50-54 år
Blid vinnertrio: Fra venstre: toer Per N. Røssand, Bryne som ble slått imspurten av Sigurd Røeggen, Rye (midten). Tider 3:11:38 og 3:11:39, mens treer Per Kristian Greve, Orkla (t.h.) var to minutter etter. De to beste i klasse 55-59 år
Klart best i klassen: Willy Juel Pedersen, K.O.R.K. (t.h.) vant på 3:13:28 drøye 1,5 minutter foran Hans Petter Gulbrandsen, Drammen (t.v.), som igjen hadde 4 minutters margin til treeren. Vinnertrioen i klasse 65-69 år
Fra venstre: Toeren Svein Halvorsen, Nittedal (3:38:42), vinneren Thorbjørn Kristoffersen (3:37:14) og nr. 3 Olav Trondstad, Ålesund og Omegn CK (3:43:24).

På 4. plass kom Roger Aloy, Vang, har også en fortid som løper. Som 43-åring løp han maraton på 2:36. Men i dag 23 år seinere er det sykkel som gjelder.

For Nils Undersåker er friidrett fortsatt hovedidretten. Trønderen er innehaver av verdensrekorden for veteraner på 3000 m hinder og har flere VM-titler som veteranløper. Det gikk ikke like fort på sykkel i Birkebeinerrittet, med likevel en hederlig 7. plass.
Pallen i klasse 70-74 år
Fra venstre: Toer Kurt Stille, Fetsund (4:07:10), vinner Ola Meistad, Flå (4:06:50) og treeer Asbjørn Melby, Nesset (4:16:56).
%3Cb%3EPunkterte%3A%3C%2Fb%3E+Den+gamle+sk%F8ytehelten%2C+Kurt+Stille%2C+var+p%E5+vei+mot+en+ny+klasseseier+da+han+ble+p%E5kj%F8rt+og+sykkelen+punkterte.+Men+han+kom+seg+til+m%E5l+p%E5+flatt+dekk+til+en+andreplass.
Punkterte: Den gamle skøytehelten, Kurt Stille, var på vei mot en ny klasseseier da han ble påkjørt og sykkelen punkterte. Men han kom seg til mål på flatt dekk til en andreplass.
Johan Østvang suveren i klasse 75-79 år
%3Cb%3ESuveren%3A%3C%2Fb%3E+Johan+%D8stvang%2C+Mesnali+Skilag+%28startnr.+1709%29+mot+m%E5l+til+suveren+klasseseier.
Suveren: Johan Østvang, Mesnali Skilag (startnr. 1709) mot mål til suveren klasseseier.
De to beste: Rolf Andersen, Skien (t.v.) nr. 2 med 4:48:51 og vinneren Johan Østvang 4:26:01. Erik Kjøs best i klasse 80-84 år
Sprek 80-åring: Det var to deltakere i klassen. Erik Kjøs, Løten (bildet) brukte 5:49:29 mens nr. to brukte dobbelt så lang tid. Men så var han også tre år eldre. Gøran Syversen beste norske i VM
Ubeskrevet: Håkon Austad og Geir Lien var de heteste norske navnene foran maraton-VM på hjemmebane. Det ble istedenfor et litt mer ubeskrevet blad som gjorde det best av de norske. Gøran Syversen kom inn på 37. plass 14 minutter bak den sveitsiske vinneren Thomas Frischnecht.