- Det var et bra løp, men jeg har bommet de sekundene jeg er bak pallen, sa Kvaal Østerbø.

Trønderen var fornøyd med gjennomføringen av løpet, men litt bitter på den "ergelige" fjerdeplassen.

Det var svenske Emil Wingstedt som vant EM-sprinten foran russiske Andrey Kramov, mens finske Mårten Boström snek seg inn foran Kvaal Østerbø på resultatlista. Wingstedt løper til daglig for Halden SK.

De norske herrene leverte en bra laginnsats. Bernt Bjørnsgaard (30) løp inn til 7. plass, mens Tore Sandvik (32) ble nummer åtte.

I dameklassen løp Anne Margrethe Hausken (28) et sterkt løp, og ble beste norske på 5. plass. Hausken leverte en dårlig kvalifisering på dagen, og revansjerte seg stort i kveldens finale. Tirsdagens EM-mester på mellomdistanse, Hanne Staff (32), hadde en dårlig dag på jobben, og ble bare nummer 15.

Ikke uventet vant sveitsiske Simone Niggli-Luder EM-sprinten i overlegen stil foran tre svenske damer.

Sverige fikk en stor dag i EM med gull, sølv og bronse.