Glenn Edvardsen tok den ene av Norges to klasseseire. 14-åringen fra Nittedal er suveren på Norgesstatistikken i sin klasse både på 800 m og 1500 m. Han var også suveren vinner blant 114 konkurrenter i Lidingøloppets 6 km. Han vant på 20.35 og var nesten 20 sekunder foran nr. 2.
Odd Nilsen best av 530 i 50-årsklassen
I år som i fjor ble det norsk seier på 15 km for 50-59-åringer. I konkurranse med 530 gode veteraner fra hele Sverige og mange andre nasjoner tok Odd Nilsen en suveren seier med 58.04. I fjor vant Per Gunnar Øverland med 58.06. Odd fyller 56 i år. Da Per Gunnar vant i fjor var han 57. De holder med andre ord 6-7 år yngre konkurrenter bak seg.

Odd Nilsen vant klassen også i 1999 og har løyperekorden (ny løype i 1998) med 56.16. Per Gunnar Øverland har vunnet klassen hele 4 ganger. Han vant første gang det året han fylte 50 år med 53.24. I den nye løypa vant han i 1998 med 56.23.
OL-utmaningen: O-løpere mot løpere
Mats Haldin, Halden tok 11. plassen og ble nest beste O-løper.
Lidingöloppet hadde satset mye i år på OL-utmaningen. En rekke av verdens beste OL-løpere var invitert til å kjempe om hvem av dem som var best uten kompass, og for å se om de kunne hamle opp med bane- og landeveisløpere.

På startstreken var tre av årets verdensmestre i orientering, bl. a. Jamie Stevensson fra England og Mats Haldin fra Halden. Mats bor i og konkurrerer for Halden, men representerer Finland i mesterskap. Mats har stor status i Sverige etter at han både i år og fjor vant "5-dagars". Mats ble nest best av O-løperne med en 11. plass bare 6 sekunder bak russiske Michael Mamleev, som løp på 1.47.00. Men de var nesten 10 minutter bak nr. 1, svenske Mustafa Mohamed. O-løperne ble utklasset av de beste løperne.

Mats Haldin løp også høstens Birkebeinerløp og tok 4. plass, men i trygg avstand til "løperne" Øystein Sylta og Knut Aalien. Også Bernt Bjørnsgaard, regnet som en av de beste til å løpe i den norsk O-eliten, var foran.

Konklusjonen på Lidingöloppets OL-utmaning må bli at O-løperne ligger et godt stykke etter løperne i løpsstyrke. Jeg vil også gjette at de også ligger et godt stykke etter de beste O-løperne rundt 1980 som f. eks. Jan Fjærestad. Han løp 10.000 m på 28.25. Mats Haldin forsøkte seg i sommer på 10.000 m på bane og løp nesten "solo" på 31.15.
Gode norske 15-åringer
Øyvind Moen Fjeld (tv) og Hallvard Moian Nydal
Øyvind Moen Fjeld, Kjelsås vant 14-årsklassen i fjor. Den gode norske skiløperen stilte i et antrekk som minnet speaker mer om en fotballspiller og han lurte på hvor lenge denne optimistiske fotballspilleren skulle henge på løperne. Ikke bare hang han seg på. I mål var han 14 sekunder foran nr. 2. Øyvind kom for å forsvare fjorårsseieren i 6 km-løypa. Det klarte han nesten. På tross av en forbedring av fjorårstida med 30 sekunder så ble det "bare" 2. plass. Fjorårets treer hadde imidlertid forbedret seg med langt over minuttet og tok seieren.

På 7. plass kom enda en norsk skiløper, Hallvard Moian Nydal fra Asker, som imidlertid også har orientering og friidrett på programmet. Han har en 3. plass på årets norske statistikk for 15-åringer med 9.48 på 3000 m.
Britt Ingunn Nydal tok tredjeplassen
Britt Ingunn Moian løper inn til 3. plass
Søster Britt Ingunn gjorde det enda bedre enn Hallvard. Hun løp inn til 3. plass på 3 km med 11.17, bare 7 sekunder bak den svenske vinneren. I likhet med broren er hun helt i Norgestoppen i langrenn og tok en suveren seier på 3 km klassisk i Ungdommens Holmenkollrenn sist vinter. PÅ friidrettsbanen vant hun 1500 m i G-sportlekene på Lillehammer med 5.07 og er på 2. plass på 14-åringenes årsstatistikk.
Knarvikmil-generalen på plass
Helge Brekke både løper fort og får andre til å løpe
Helge Brekke møter du rundt om på løp både i Norge og utlandet hvor han deler ut brosjyrer og ivrig forteller at du må komme til Knarvik-Mila. Lidingøloppet var intet unntak. I tillegg så løper den 62-årige rektoren på Knarvik Ungdomsskole stadig raskere i forhold til sine jevnaldrende. Selv om astma i perioder begrenser O2-opptaket hans mye, så går det fort unna. Så langt i år så topper han veteranstatistikken på 10 km for klasse 60-64 år med 38.07.

I Lidingøloppet gikk ikke det like fort, men så er det også en langt tøffere løype enn i Tromsø, hvor han har årsbeste fra. 60-åringene løper den siste mila av 30 km-distansen i Lidingøloppet. Det er den tøffeste delen med bratte bakker opp og ned hele veien og med den beryktede "Abborrbakken" som et klimaks. Blant 330 konkurrenter i klasse 60-69 år ble det 6. plass for Helge på 42.30.

En annen norsk veteran som gjorde det bra var Eva Carlsen fra Oslo som tok 4. plassen i samme aldersklasse for damer. Hun gjorde et skikkelig svalestup i en av de bratte bakkene, men kom seg velberget i mål på 4. plass blant 91 konkurrenter. 50.30 var drøye minuttet etter vinneren.