Sylta-seier med rekordmargin
Øystein Sylta var klart raskeste mann i Sentrumsløpet første søndag i mai. Hovedstaden lå badet i sol, og kanskje ble det vel mye godvær for en del av løperne.

Av Bjørn Johannessen
Årets utgave av Sentrumsløpet ble en varm opplevelse for mange. Det var denne uka sommeren og varmen kom til Østlandet, og mange løpere hadde enda ikke fått tid til å tilpasse seg klimaendringene. (At sommeren forsvant igjen uka etter er en annen historie.) Det var trykkende varmt i hovedstadens gater. Selv om mange slet med varmen og dermed løp dårligere enn hva form og forventninger skulle tilsi, var det enkelte som ikke så ut til å la seg affektere. En av dem var vinner Øystein Sylta.

Knuste all motstand

I fjorårets Sentrumsløp var det Urige Buta, Haugesund som vant på 29.27 med Endre Evensen på plassen bak med 29.44. Da kom Øystein Sylta på tredjeplass med 29.52.

Det var den gang. I år stilte verken Buta eller Evensen til start. Andre sterke konkurrenter prøvde imidlertid å henge seg på Øystein, men allerede fra start av dro han i så høyt tempo at konkurrentene datt av en etter en. Sylta løp i mål i ensom majestet på 29.38, og publikum måtte vente i halvannet minutt før de to neste – Jan Christian Kaltenborn, Tjalve og Joachim Brøndbo, Mosvik – passerte målstreken.

Øystein Sylta løp 14 sekunder raskere i Sentrumsløpet i år enn i fjor, og tatt i betraktning at han gjorde hele jobben alene under de varme og tøffe forholdene, blir ikke prestasjonen noe mindre.

I kvinneklassen var det Vidars Fride Vullum som stakk av med seieren på tiden 35.12. Noen av landets beste løpere, som Susanne Wigene og Brit-Helen Simmenes som var fjorårets raskeste jenter i Sentrumsløpet, manglet på startstreken i år.

Vullum ble imidlertid tett fulgt av en veteranløper som startet i klasse 45-49 år. Jorunn Rekkedal, som var årets nest raskeste kvinne, var nemlig bare 18 sekunder bak Vullum i mål. Rekkedal løp dermed 42 sekunder fortere i år enn i fjor og klatret to plasser opp på resultatlista. Rekkedals resultat i Sentrumsløpet (35.30) var 13 sekunders forbedring av hennes egen aldersrekord for klasse 45-49 år satt en uke tidligere i Halden.