Kjempesprekken er en av landets mest tradisjonell langdistanse o-løp og arrangeres i år for 32. gang. Tradisjonen tro er det 30 km som er den virkelige Kjempesprekken, men det er også tilbud om tre kortere varianter på hhv 18, 12 og 6 km. Det spesielle med dette løpet er at løpet er parløp, dvs en løper sammen som tomannslag. Løypene har variert i vanskelighetsgrad og tyngde. Du kommer her lengere inn i Nordmarka enn på noe annet o-løp. Poster i nærheten av Kikut er ikke uvanlig.
Mari+Brox+vinner+av+Nordmarka+skogsmaraton+og+nr+2+i+Nordmarkstraveren+er+klar+for+nok+en+langtur+i+Nordmarka.
Mari Brox vinner av Nordmarka skogsmaraton og nr 2 i Nordmarkstraveren er klar for nok en langtur i Nordmarka.
Det blir passering på samlingsplass, KSI-hytta etter 12, 18 og 30 km. Løpet går som fellesstart uten gafling. En mann har fullført samtlige 31 løp, Bjørn Hem fra OSIog ryktene siser at han stiller i år også.

Arrangøren OSI kan friste med jomfruelig Nordmarksterreng, flotte løyper, en ordentlig langtur i Nordmarka og varm bastu etter løpet. Er du ikke påmeldt? Det er ennå ikke for sent. Ordinær påmeldingsfrist er mandag 28. september, mens etteranmelding er mulig helt frem til start.

Løpet arrangeres fra KSI hytta, nærmeste nabo til Nordmarkskapellet. Fellesstart kl 10.00.