Helge Dolsvåg nr 2
I årets løype som er noe omgjort fra fjorårets som da var kontrollmålt, løp Helge Dolsvåg inn til en andreplass på den meget sterke tiden 32.16. Bare 16 sekunder dårligere enn i Sentrumsløpet som jo var en tangering av klasserekorden for 45-49 åringer.
Gjermund Sørstad nr.3
Tross at han løp feil på andrerunden og fortsatt rett frem når han skulle løpe over brua (se løypekart lengre nede på siden) og så ble vist tilbake for å løpe over brua kom Gjermund seg akkurat under 33 minutter.
Løypevakten ved brua burde nok ha markert tydligere at løypa gikk til høyre over brua.
Ikke minst ettersom en på førsterunden ikke løp over den.

Riktignok sto det at en skulle løpe over brua i løpsprogrammet (og at det kun var på andrerunden) men en løper på slutten av en 10km er som regel i ørska og trenger tydelig visning!

Nå venter landskamp i St.Olavs Ultra for Sørstad.
Erlend Bronken klassevinner på en dårlig dag
forsøkte seg på NM-kravet på 10.000 m på onsdag men fikk magetrøbbel og måtte gi seg. Dette er et problem Bronken sliter med og han merket noe til det også under Kristinaløpet.
- Men først og fremst hadde jeg en dårlig dag, sa Bronken til kondis.no etter løpet.
Dog var det ikke dårligere enn at det holdt til klar klasseseier med 33.37 i klasse 30-39 år.
Nina Ytterstad nr.2
Nina Wavik Ytterstad, Vidar var den eneste foruten Jorunn Rekkedal som løp under 40 minutter av jentene, det holdt til en andreplass totalt.
Anne Sofie Fjeldstad
ble beste lokale løper på 10km. Tjømejenta løp på 41:54 som holdt til tredjeplass i klassen 40-49 år og totalt.
Helene Havang klassevinner 30-39
Bare tre løpere under 40 år blant kvinnene i Tønsberg var skuffende. Men for Helene Havang ble det en flott dag!
Bjarne Vad Nilsen
Hjemmelagets Vad Nilsen ble nr.6 totalt. Vad Nilsen har deltatt en rekke ganger før og da vi spurte ham hva han syntes om den nye løypa svarte han at det var den beste Kristinaløpet-løypa han hadde løpt.
Klassevinnere 10 km
Her en del av klassevinnerne på 10km med krus og blomster.
De tre jentene er fra venstre Helene Havang 30-39, Inger Ellingsen, 50-59 år og Eva Carlsen 60-69 år.
Eva løp sitt 9. Kristinaløp og hun syntes også den nye løypa var veldig god.
Gutta er fra venstre: Rudolf Bernhardsen vinner i 70+, Inge Vinje 60-69 løp sitt 28 av 28 mulige Kristinaløp og vant en klasseseier for første gang! Deretter ser vi Dolsvåg (40-49), Ali (30-39) og Vidar Kalnes (50-59)
Trond Arne Rugland vinner 5km
Rugland tok hjemmeseier for TFIK og var eneste under 16 minutter. Men han var ikke spesielt fornøyd med løpet. Etter 2km var det slutt på evnen til å presse seg og han sa til kondis.no at dette var årsdårligst!
På bildet har han følge av Helge Dolsvåg.
Sindre Stokke nr.2
Alle de tre beste på 5km løp i klasse 17-29 år. Sindre noterte 16:03 og ble nestbest.
Markus Moe nr.3
Oseberg Skilag hadde en rekke deltakere og Markus ble best av dem på 16:23
Silje B. Hørthe vinner 5km
Håndballspilleren Silje som du kunne lese om på kondis.no etter hennes seier i Kanada Rundt tidligere i år vant 5km og slo en så sterk løper som Hilde Gjessing med 19 sekunder.
Etter Kanada Rundt har det blitt fler løpskonkurranser på Silje. 31.mai ble hun nr.2 i Hank Williams Minneløp kun slått av gode Kari Langerud.
Tre uker etterpå vant hun Øyangen Rundt og dagen etterpå tro hun til med seier og ny løyperekord i Bergheim Opp!

Vi har ennå ikke fått bekreftet fra kondis sin kontrollmålersjef Vidar Dvergedal om den nye løypa i Tønsberg er kontrollmålt (den forrige utgaven var det). Men uansett er det ikke den letteste løypa og 18.23 er minuttet bedre enn bestetid på 5km statistikken pr. 25.juni for 18-19 åringer!
Nina Härkønen nr 3 og Klassevinner
Tøff duell med klubbvenninde Hilde Gjessing, 3 sekunder skilte de to Tjalveløperne.
Anette Andresen nr.6
Marthe Gløersen raskest i yngste klasse
Hele 26 jenter løp i yngste klasse 12-16 år på 5km! Klasseinndelingen bør gjøres om til kondis sin anbefalte. Det er altfor tøft for 12 åringer og konkurrere med 16 åringer!
Marthe, TFIK løp på 19:42 kun 2 sekunder foran Anna Ulvensøen Horten FIK. Uansett alder så har ingen under 18 år av jentene løp under 20 minutter i år. Vi håper virkelig løypa er kontrollmålt!
Anna Fjeld i fint steg over brygga!
Her en annen jente i yngste klasse på 5km.
Henning Wibeto løp feil
Henning Wibeto er Norges raskeste 60-åring på 10km og var på vei mot en god tid i Kristinaløpet på 5km, men da han hadde løpt 1 runde fortsatte han på runde 2 i stendenfor å bli ledet mot mål da det gjenstod 100-200m. Dermed ruslet han inn på over 21 minutter.
Etter 4km passerte han på 14 minutter. Synd og nok en påminnelse til arrangøren om at der en løper kan være i tvil bør det være en tydelig markering av hvor du skal løpe.
Klassevinnere 5km
Gutta fra venstre: Kristian Asplin Trollo 30-39 år, Svein Arne Skjelland Andebu IL 60-69 tok sin 15 klasseseier i Kristinaløpet! De to i blått og hvitt er vi usikre på men tror er: Hans Terje Mysen Oseberg skilag 50-59 og Rolf Vermelin Stokke IL 40-49
Jentene fra venstre:Marthe Gløersen TFIK 12-16 år, Turid Andersen NOTEAM 60-69,Silje Bæra Hørthe Sylling IF 12-29, Kirsti Johnsen Flint 50-59, Niina Härkønen IK Tjalve 30-39 og Hilde Gjessing Tjalve 40-49
Raske løpere i alle aldre
For tiden er det mange gode veteraner som plasserer seg høyt på resultatlistene: Jorunn Rekkedal er "verst"! Men også blant de unge kommer det mange spennende nye navn: Silje B. Hørthe har virkelig markert seg i løp i Buskerud denne våren og nå også "utenbys".
Fredag løp Marius Kristensen 12 år glimrende i Skagerrakmila. Det leser du om her.
Barneløp 1
Barneløp 2
Barneløp 3
Barneløp 4
Barneløp 5
Varmt i Tønsberg
Det var en strålende sommerdag med flott temperatur og det var all grunn til å kaste jakka slik denne utøveren gjør under oppvarminga!
Friskis og Svettis
Stor stemning under oppvarminga til Friskis og Svettis. Det gikk i dunkende god Discomusikk fra sent 70 tidlig 80-tall. For ultraløperne ville det nok ha blitt for lite hardrock men i Tønsberg så det ut til at musikken ble godt mottatt.
Løpende gater
Det er alltid et herlig syn med sentrumsgater fulle av løpere!
Masse tilskuere!
Det yrte av folk ute på Tønsbergs gater denne herlige sommerlørdagen. Og de som ikke hadde anledning til å gå ut sto klistret å så ut av vinduene.
Sykepleierne på Tønsberg Sykehus
var ute i båt etter jobben og heiet på løperne i Kristinaløpet inimellom lettere begersvinginger.
Best kledte
Når du har en så hærlig kledd supporter ja da må du bare løpe fort! Ingen tvil om at damen til venstre var Tønsbergs flotteste kledte tilskuer!
Det blåste friskt i Tønsberg
28 ganger 10 for Karl Johan Tvedt
Kristinaløpet avhengig.
Den nye løypa var populær
De vi snakket med av deltakere i Tønsberg roste løypa. Foruten Bjarne Vad Nilsen som mente den var den beste Kristinaløpet-løypa noensinne likte også Eva Karlsen, som løp sitt 9 Kristinaløp, løypa godt.