Mye svette og stive ben, men Spjettkonge og Spjettdronning ble det allikevel
Løpet fra i fjor ble gjenopptatt, men denne gang med litt flere løpere.
Da løpet ble startet i fjor var det kun to løpere som stilte til start …to etteranmeldte(!)
Bildet: Frode Estil stakk av med Spjettkongepokalen.
F%F8r+start+for+Spjettl%F8pe%2C+der+l%F8pssjef+Ove+Haugereid+forteller+om+l%F8ypa.+Foto%3A+Marcus+Aag%E5rd
Før start for Spjettløpe, der løpssjef Ove Haugereid forteller om løypa. Foto: Marcus Aagård
Men disse to klarte å lure til seg litt flere løpere til årets løp.

-Ja vi hadde ikke tru på at det var så mange lettlurte sportsfolk som turte å løpe opp disse harde bakkene, sa Ove Haugereid like før starten gikk.
Morgan Aagård var også like overasket,
-Jeg og Ove tenkte helt i starten å få med oss noen kompiser å ta et testløp, som vi kunne sammenligne tidene etter hvert år. Men denne tanken utviklet seg bare videre, og til slutt så ble det til et løp med sterke løpere til start, det var skikkelig morsomt, sier Morgan og ler i det han vrir av litt svette av startnummeret sitt etter en god tredje plass.

For med 1. og 2. plassen var det ingen ting å gjøre med. Der var det Frode Estil som stakk av med Spjettkongepokalen, og Håvard Fjærli dro hjem etter løpet med Spjettprinspokalen, bare 22 sekunder bak Frode.
-Jeg fikk ei lita luke rett etter starten, det var nok fordi det var flatt og fint, slik jeg er vant med. Men slike bakker som ”kosbakken” slik den bratteste bakken het, det er jeg ikke vant med. Jeg er heller ikke noe myrløper så det ble for tungt for meg under myrløypa.
Ja, for under Spjettløpet er det cirka 2,5 kilometer med kun motbakker, og 2,5 kilometer med slak myrbakker.
Laila Kveli gjorde et sterkt løp der hun peste sammen med guttene opp de bratte bakkene.
Spjettprinsessepokalen gikk til Mari T. Bjørgan fra Foldereid som også gjorde et godkjent løp.
Ove og Morgan er begge meget fornøyd med arrangementet, men oppfordrer flere til å vise muskler under neste års Spjettløp. Begge mener at trimmen er aldeles ikke for pyser i disse oppoverbakkene.
Under årets løp var det 18 løpere og 8 trimmere. Samt at det var mange som sto og heiet oppe på fjellet.