Se også hovedsiden: Sommeren kom med Tyrvingstafetten

Alle resultatene

Tyrvingstafetten er, så vidt vi kjenner til, den største terrengstafetten (vårstafett) i Norge, for barn og ungdom, og 10 av de 78 lagene i stafetten kom fra Romerike.

I de yngste klassene (10-14 år) fikk vi fine 6.plasser til Minerva i Jenteklassen og Hurdal IL i Gutteklassen, mens altså Ull/Kisa vant eldste gutteklasse.

Dette er første gang Ull/Kisa har vunnet Tyrvingstafetten og det er første gang et lag fra Romerike har vunnet enten en av gutteklassene eller en av de eldre klassene 15-19 år. (Minerva vant jenter 10-14 år i 2005)
Vinnerlaget+fra+venstre%3A+Thomas+Roth%2C+Fredrik+Fuglerud%2C+Sondre+Olsson%2C+Andreas+Roth%2C+Vegard+L%F8berg+Gjelsvik%0D%0A
Vinnerlaget fra venstre: Thomas Roth, Fredrik Fuglerud, Sondre Olsson, Andreas Roth, Vegard Løberg Gjelsvik
Løpsutviklingen oppsummert av trener Hans Jørgen Borgen:

1. etappe Thomas Roth, 17 år, 700 m: vant etappen med ca. 2 sekunder foran Tyrving og skapte store avstander til de andre lagene.

2. etappe Sondre Olsson, 15 år 250 m: Sondre stilte opp på kort varsel, etter forfall, men mangler fartstrening etter lang skisseong. Dette resulterte desverre i en strekkskade, men Sondre kom seg likevel til veksling på en imponerende måte.

3. etappe Fredrik Fuglerud,19 år, 450 m: Fredrik mangler også mye fartstrening etter lang skisessong, men tok litt innpå Tyrvings Pål Idar Christiansen, som har gode sprintresultater innendørs i vinter. Når Fredrik ga fra seg pinnen til Vegard Gjelsvik var det ca. 3 sekunder frem til Tyrving.

4. etappe Vegard Løberg Gjelsvik, 16 år, 900 m: Vegard avgjorde stafetten til Ull/Kisas favør på denne distansen. Han åpnet kontrollert og tok igjen Tyrving ca. halvveis, men på de siste 2-300 m økte han ledelsen til over hele 13 sekunder!

5. etappe Andreas Roth, 15 år, 450 m: Andreas kunne kontrollere den vanskelige nedover etappen til mål og var klart foran Tyrving i mål
Thomas+Roth+-+i+tet+etter+ca+100+meter+-+dro+hardt+og+s%F8rget+for+store+avstander+allerede+p%E5+1.etappe+%28700+meter%29.+Litt+bak+med+startnr.76+ser+vi+Hurd%F8lingen+Anders+Buraas+som+l%F8p+p%E5+et+sammensatt+lag+utenfor+konkurranse.
Thomas Roth - i tet etter ca 100 meter - dro hardt og sørget for store avstander allerede på 1.etappe (700 meter). Litt bak med startnr.76 ser vi Hurdølingen Anders Buraas som løp på et sammensatt lag utenfor konkurranse.