Ungdomscupen for Hedmark og Oppland stimulerer utøverne mellom 13 og 22 år til allsidig deltagelse på friidrettsbanen i tre stevner også i år. Foruten fredagens stevne i Romedal, er det ungdomscup i Brumunddal 13. august og på Lillehammer 25. september.

Etter at de tre stevnene er unnagjort, telles poengene opp for hver deltaker og de mottar premie etter plassering og deltagelse. Plasseringer fra 1. til 5. plass gir henholdsvis 7, 5, 4, 3, og 2 poeng. Videre plassering gir 1 poeng, så her er det absolutt poeng å hente på å delta i mer enn spesialøvelsen.

Første del bestod av 100m, 400m, 1500m, høyde (gutter), lengde (jenter) og diskos. Dessuten var det 4 x 100m for alle klasser.

Alle resultatene
Heriette Skarderud, FIK Orion vant 400m i J15 på 67.81. Brandbu IF's Mari Røken tok 2. plassen foran resten av Orion-jentene.
Jevnt oppgjør på 400m i G18/19: Vegard Lie, Fagernes IL var tre hundredeler foran Espen Westbye Bratlie, Løten Friidrett. Vetle Utsi Onstad, Fagernes IL fulgte godt opp på tredjeplass.
Sigve Wahl Evensen, FIK Orion debuterte på 1500m på Romedal stadion. I tillegg deltok Elverumsgutten på 100m, diskos og stafett. Totalt fikk han med han med seg hele 18 poeng fra det første stevnet.
Jevn og god løping av de tre Brandbujentene i 15-årsklassen på 1500m: Det var kun ett sekund som skilte Ulrikke Sundvold, Martine Thoresen og Margrete Bjone Engelien i mål. Ulrikke vant på 5.26.11.
Fra starten av 1500m for klassene J16/17, J18/19 og J20/22. Løtens Monika Kørra leder an foran Orions Silje Oustad og Karen Marie Haug. Silje vant oppgjøret på 5.07.78.
Frisk løping av Brandbu-utøvere også i G14 på 1500m: Bendik Moe og Tage Reitan fulgte hverandre som skygger nesten hele løpet. Bendik vant til slutt på 4.56.00.
Orionduell: Emil Oustad (G16) holdt godt følge med Erlend Hoel (G18/19) på 1500m, men måtte se seg slått med vel tre sekunder på oppløpet. Erlend fikk dagens beste tid på distansen med 4.27.91.