LOGO for bladet Kondis

Nordmaraka Skogsmaraton 2000

Bilder 2
Bilder 3
Bilder Stig Vangsnes og Heming Leira.

Resultater 2000  1999
Reportasje fra Nordmarka Skogsmaraton 1999.
Bilder fra 1999.

 
Dagen før Nordmarka Skogsmaraton opplevde Oslo et meget kraftig regnvær og også selve løpsdagen ble innledet med vann fra overskyet himmel. Det var nok mange blant arrangørene og utøverne som så for seg en kald dag. Men også i år skulle været bedre seg utover dagen, ja nakne mannebryst passerte etter hvert mållinjen da solen tittet frem.


Starten har gått i årets Skogsmaraton. Vått men opphold.
Fra venstre ser vi Jan Halland i blå overdel. Tore Bjerkrheim i turkis og sort. Runar Gilberg et hode høyere, Jan Hoel i Vidars røde og hvite drakt. Lengst fremme i lilla bukse Oskar Larsen. I grå drakt med hvite striper på buksa Didrik Grønvold. Kristen Aaby med grå T-skjorte og cap. Vidar Nilsen i blått skimter vi rett bak. Med rød og sort drakt Inge Asbjørn Haugen. I rød langbukse løpsgenereal Steinar Myrabø og i blått, bak Myrabø, ligner det da Thor Sverre på Pedersen.

Til venstre ser vi litt av friidrettsbanen på Norges Idrettshøyskole. Med Sognsvatn og hele Nordmarka rett ved siden av er dette et eldorado for alle som trener i Oslo. Finnes det maken i verden?

 


 

Trykk på bildene
for større utgaver
.
 


Ny maratonseier og igjen med tiden 2.37 for Kristen Aaby


Runar Gilberg har kommet sterkt tilbake etter en tung vår.


Jan Hoel en av mange som har løpt både Den Norske Fjellmaraton og Skogsmaraton, med seier på fjellet i år har han vunnet begge steder.

Gode tider i årets Nordmarka Skogsmaraton

Kristen Aaby 5te beste på maraton i fjor med 2.24 er dessuten rask i skisporet og terrenget (seier senest i Fjellmaraton på 2.37) og måtte gjelde som favoritt på forhånd i år. De som skulle prøve å by ham konkurranse var de to siste års vinner Jan Hoel, forrige ukes St.Hansgalopp seirer Runar Gilberg og Jan Helgesen. Aaby så ut til å avgjøre det hele fra start hvor han dro ut i ensom majestet. Hoel og Gilberg ledet an etter nedoverbakkene mens Helgesen løp forbi igjen etter bakkeklyvene. Etter 28km måtte Helgesen slippe. Rundt 31km følte Gilberg seg meget pigg og syntes det gikk tregt med Hoel i oppoverbakkene, han dro til med fartsøkning i ei mote og fikk en luke. På dette tidspunktet lå Aaby over 4,5 minutter foran. Herfra og inn gjorde Gilberg et meget bra løp og knappet stadig inn på ledende Aaby. Men sjøl om Aaby ikke syntes det var noe toppløp var det en klar seier han sikret seg i Nordmarka. Med 2.37.49 var han 17 sekunder bak tida si fra Fjellmaraton bare 3 uker tilbake i tid. Dette var også ny løyperekord for Nordmarka Skogsmaraton og vil nok bli en tøff tid å straffe. Runar Gilberg endte til slutt bare 2 minutter blank etter Aaby på 2.39.49 et meget bra løp. Han hadde etter en tung vår fått med seg noen av sine beste treningsuker de siste 5 ukene og kjørte altså hardt på slutten av dette maratonløpet. Dette lover godt for Readyløperen som til høsten gjør come back som ultraløper og løper VM 100km i Nederland i september.








Jan Hoel var også fornøyd med løpet og tiden hans 2.42.29 er personlig løyperrekord for Jan.

Maraton er for alle!
Vi skrev på forhånd at vi tvilte på å se Nordmarkas dronning Gry Wilhelmsen i skogen under løpet, men det fikk vi! Gry som blir mor rundt månedsskiftet august september trener fortsatt hver dag om enn ikke så langt. Med en mage som knappt bulet ut i det hele tatt var planen å følge med sin far rundt i Nordmarkas løyper. Dette gikk imidlertid for tregt og hun fant et tempo hvor hun fikk følge med norges meget spreke 70 åring Hans Rostad lege på Rikshospitalet.
Når vi legger til at Ingeborg Lorås er 68 år og løper maraton med protese, ja da skulle det være klart at maraton er for alle!

Copyright©DNL-KONDIS