Harald Ringen sine fremganger fortsetter. Harald meldte seg inn i Oppegård IL i fjor og rakk en seier i Follotrimmen i sin første sesong med konkurranseløping utover nettopp Birkebeinerløpet. Dette var bare forsmaken på det som skulle komme. I år har Ringen vært en sensasjon, med bl.a 5 seire på like mange starter i Follotrimmen, to sølvmedaljer fra NM på bane på 5000m og 10.000m for veteraner, 4.plass i NM halvmaraton veteraner, kun 5 sekunder fra bronsen og tredjeplass i M40-49 i det fem dager lange uoffisielle nordiske mesterskapet i etappeløp på Bornholm. Harald ledet også lenge Nordmarka Skogsmaraton, men sprakk som følge av en altfor optimistisk åpning og kramper mot slutten.

Årets hovedmål har imidlertid hele tiden vært Birkebeinerløpet, og nå kan Harald krone sin første sesong der han har satset på løpingen med seier i klassen. Harald åpnet som vanlig knallhardt fra start og fikk raskt en luke, men mente selv at grunnlaget for seieren ble lagt i de mange utforbakkene. Birkebeinerløpet er han ikke ukjent med fra før. I fjor tok Harald en svært overraskende 3.plass, kun slått av ekspertene Kristen Aaby og Frode Engelund, mens han i de to forutgående årene ble hhv nr 12 og 74 i klassen.

En som har en enda mer imponerende merittliste i Birkebeinerløpet, er den yngre klubbkameraten Arne Post. Arne, som helt sensasjonelt debuterte med totalseier som 16-åring, har i de påfølgende årene kjempet i toppen og vunnet klassen sin hvert eneste år. For første gang på 7 starter ble han denne gang slått av en i samme klasse, da Rune Fenne ble for sterk.

Av øvrige topp-10 plasseringer fra Follo, merker vi oss Line Nybakken fra Ås, som ble nr 4 i K30, Oppegårds Sissel Vien med 7.plass i K45, kun 12 sekunder bak femteplassen, klubbvenninnen Turid Malmo Knutsen sin 8.plass i K55, Vigdis Trøen fra Ås sin 9,plass i K50 og Geir Simonsen, Drøbak-Frogn, med flott 10.plass i M40.
En+tydelig+glad+Harald+Ringen+kan+konstatere+at+taktikken+lyktes%2C+kreftene+holdt+og+seieren+er+i+i+boks.+Foto%3A+Maja+Husa
En tydelig glad Harald Ringen kan konstatere at taktikken lyktes, kreftene holdt og seieren er i i boks. Foto: Maja Husa