%3Cb%3ESterkt+l%F8p%3B%3C%2Fb%3E+P%E5+tross+av+varmen+og+maratonl%F8p+i+Stockholm+for+bare+fem+uker+siden%2C+l%F8p+Audhild+Hestad+godt+hele+veien+og+vant+NM-tittelen+med+klar+margin+til+fjor%E5rsmesteren+Marit+%C5rthub.
Sterkt løp; På tross av varmen og maratonløp i Stockholm for bare fem uker siden, løp Audhild Hestad godt hele veien og vant NM-tittelen med klar margin til fjorårsmesteren Marit Årthub.

Siv Barstad Rougier kom tilbake
%3Cb%3EBronse%3A%3C%2Fb%3E+Siv+l%E5+p%E5+tredjeplass+med+Bj%F8rn+Gjerde+p%E5+hjul+i+25+km.+S%E5+fikk+hun+tr%F8bbel+med+ryggen+og+Bj%F8rn+l%F8p+fra+henne.+Og+Dorte+Foss+kom+bakfra+og+fikk+100+meters+ledelse.+Men+ryggen+ble+litt+bedre+igjen+og+Siv+passerte+Dorte+p%E5+nytt+og+sikret+seg+bronsemedaljen.
Bronse: Siv lå på tredjeplass med Bjørn Gjerde på hjul i 25 km. Så fikk hun trøbbel med ryggen og Bjørn løp fra henne. Og Dorte Foss kom bakfra og fikk 100 meters ledelse. Men ryggen ble litt bedre igjen og Siv passerte Dorte på nytt og sikret seg bronsemedaljen.
Ikke bare senior-NM, men også veteran-NM
%3Cb%3EJa+takk%2C+begge+deler%3A%3C%2Fb%3E+sier+Siv%2C+som+tok+bronse+i+senior-NM+og+s%F8lv+i+klasse+40-44+%E5r+i+veteran-NM.
Ja takk, begge deler: sier Siv, som tok bronse i senior-NM og sølv i klasse 40-44 år i veteran-NM.
Det er ikke bare den rødgrønne regjeringen som forsøker seg på en fordelingspolitikk. Norges Friidrettsforbund har lenge ment at man bare kan vinne en medalje i ett og samme løp. Man må ved påmelding velge om man vil konkurrere om de gjeveste NM-medaljene eller om man vil stille i veteran-NM. Selv om begge mesterskapene avgjøres med fellestart i samme løp.

Men nå har NFIF snudd om. En veteran kan nå vinne medalje både for senior og veteran, om man bare er god nok til det. På bildet markerer Siv Barstad Rougier nettopp det med en sølvmedalje i klasse 40-44 år og en bronsemedalje i senior-NM.

Tidligere måtte løperne på forhånd velge om man ville delta i NM eller i veteran-NM selv om alle stiller på samme startstrek. I maraton legges alltid NM inn i årlige maratonløp som allerede har klasseinndeling. Det blir derfor litt snålt når en som har valgt å delta i NM også vinner aldersklassen sin løpet. Da får han løpets premie som klassevinner, men må ned fra premiepallen når medaljene i veteren-NM skal deles ut. Da går gullet går til toeren. Og veteranen som har valgt å stille i senior-NM, vinner kanskje ikke noen medalje i det hele tatt. Et samlet løpermiljø har sett på dette som en håpløs regel, og arrangørene har slitt med å få løperne til å gjøre dette valget på forhånd.