Ny norsk og nordisk rekord av Margrethe Løgavlen
Margrethe Løgavlen med et løp på internasjonalt nivå i Stige. Hun vant dagens 100 km og satte samtidig ny norsk og nordisk rekord med 7.43.27.
Den dama er tøff!
Margrethe Løgavlen fortsetter der hun slapp i fjor! Da satte hun norsk og nordisk rekord i sin debut på 6 timers med 79,090 km, et resultat som brakte henne til topps på fjorårets internasjonale rankingliste.
Etter et uhyre sterkt løp i Stige i dag, hvor hun forøvrig slo alle sine mannlige konkurrenter, presterte hun 7.43.27, og satte dermed sin norske og nordiske rekord nummer 2. Hun åpnet i et tempo som ville gi en sluttid på under 7.30, og lå faktisk foran dette skjemaet helt fram til 70 km, og bare to minutter etter ved 80 km. Da begynte hun å merke hardkjøret, og måtte opp i 5 min pr. km - noe som forøvrig var etter planen.
7.43.27 ville gitt en 7. plass i fjorårets VM, en 5. plass i EM, og en 7. plass på den internasjonale rankingen, bare 4.09 min fra en 4. plass.
Det er bare å ta hatten av for Margrethe!
Ektemannen Tommy skal også ha sin del av æren for konas prestasjon; han sekunderte og servet henne gjennom hele løpet, noe som sikkert var en enorm støtte for henne.
Sandefjord kommune har all grunn til å være stolt av sin bygningssjef!

Sterke løp av Per Gunnar Alfheim og Frants Mohr.
Per Gunnar løp som vanlig meget disiplinert - han har jo etter hvert skaffet seg atskillig erfaring som ultraløper - og fram til 80 km lå han an til en sluttid på i underkant av 8 timer. Nå fikk han det tungt på slutten, men kom likevel inn på 8.06.35 og ny pers, som ga ham 3. plass totalt og 2. plass i herreklassen. Nå er vel egentlig 100 km i korteste laget for bergenseren, som har sin styrke på 24 timers.
Frants Mohr løp sin første 100 km, og bør absolutt være fornøyd med debuten, 8.29.17.
Det ga ham en 5. plass totalt. Han var vel den eneste i feltet som greide å øke tempoet igjen på de siste 20 kilometerne, noe som viser at han har mer å gå på.
Ole-Arne Schlytter åpnet, sin vane tro, hardt, men fikk igjen trøbbel med magen, og måtte gi seg etter 50 km. Det er umulig å fortsette å løpe når kroppen ikke greier å holde på mat og drikke.
Ragnar Nygård, som løp 100 km her i fjor, valgte i år å nøye seg med halve distansen. Han var kanskje ikke helt fornøyd med 4.28.06, men på bakgrunn av de problemene han har slitt med siden i høst, er tiden akseptabel.