Se reportasjer, bilder og resultater fra tidligere Sentrumsløp på kondis.no egen Samleside for Sentrumsløpet

Det som VARMET aller mest var deltakertallet. Med 1706 fullførte steg deltakertallet med hele 26% fra de 2 foregående årene!

Oppvarming med musikk sto denne gang Krønsj med Christina Thorkilsen i spissen for; en hærlig blanding musikk fra andre musikkstrøk enn de vestlige.

Veteraner med KLASSEREKORDER
Å se Jorunn Rekkedal i sitt 47 år løpe så raskt varmet ennå mer enn musikken.
34.52 betyr NY KLASSEREKORD med 1 sekund. Den forrige satte Rekkedal sjøl for 2 år siden.
Helge Dolsvåg TANGERTE KLASSEREKORDEN til Odd Nilsen fra 1992.
Henning Wibeto leverte et av de beste 10km løpene gjennom tidene i 60-64 års klassen med 36:16 bare 22 sekunder bak sin egen aldersrekord satt for 2 år siden.
Brynhild Synstnes som nå har blitt 35 varmet det også å se tilbake i manesjen 2 år etter sin siste konkurranse. Vi får håpe 36.56 inspirer til flere løp fremover.

Tøffe dueller om førsteplassen
Kondis sin eliteekspert hadde på forhånd tippet Annie Bergsagel som vinner og det slo til, men at Jorunn Rekkedal skulle duellere med henne helt inn var en overraskelse. En duell mellom Rekkedal og nr.3 Christina Bus Holth var nok et hetere tips etter deres jevne duell i NM i halvmaraton i Fredrikstad.
Christina var imidlertid godt fornøyd med løpet og tiden som var bare 22 sekunder bak persen fra Karlstad Stadslopp, som er en mye lettere løype.

Henrik Sandstad følte at det gikk meget lett opp til Frognerparken men deretter gikk det langt tyngre.
Men duell med Hassan Abdi Ali ble det helt til mål. Halvveis opp på Karl Johan var det imidlertid slutt for Henrik som tross andreplassen var godt fornøyd med tiden.
På tredjeplass løp Asbjørn Persen inn til ny pers med nesten et minutt. Den gamle var fra Furumomila ifjor.

Asbjørn Persen med solid pers

Fra 31.53 i Furumomila ifjor høst til 30.57 i Sentrumsløpet. Det holdt til tredjeplass.
Jorunn Rekkedal imponerende 34:57

Jorunn Rekkedal lå noen få sekunder etter Annie Bergsagel lenge, men den 47 år gamle Ås-løperen hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp og like før de svingte inn på oppløpssiden (Karl Johans Gate) var Jorunn a jour med Bergsagel. Men da var det slutt på kreftene
Igjen gjorde Jorunn et meget imponerende løp og 34.52 betød NY KLASSEREKORD for 47-åringen 1 sekund raskere enn hennes egen klasserekord 34.53 fra 2006
Christina B. Holth nr.3

Christina løp det løpet hun skulle fortalte hun til kondis.no etter løpet. Det holdt til tredjeplass.
35.57 var 7 sekunder saktere enn året før, men da var løypa for kort. Her har hun følge med Keino Valstad nedover Bygdøy Allé
Sean Stevens blir nr.4

André Løseth nr.5

Martin K. Ohlsson tar sjetteplassen

Øyvind H. Sundby nr.7

Aase-Kari Erikssen ble nr.4

36.32 for Eriksen som her blir peset av Arne Gilberg og bakerst tidligere norgesmester flere ganger på 3000m hinder Roger Gjøvåg. 37.03 for Gjøvåg holdt til 5.plass i klassen 50-54 år (uoffisielt)
Såvidt vi har oversikten var det ny pers for Eriksen.
Brynhild Synstnes 36:56 i come back

Brynhild hadde ikke konkurrert på 2 år og bestemte seg først på tirsdag for å løpe Sentrumsløpet. Nå håper vi at hun lot seg inspirere å at vi får se henne i flere løp fremover.
Monika Kørra med nytt solid løp

Juniornorgesmesteren på halvmaraton fra Fredrikstad for 3 uker siden 1.21 fulgte opp med et nytt sterkt løp. 36.56 var 1 minutt bedre enn årsbeste for årsklassen i fjor som ble løpt av Kristin Brøndbo.