Bilder fra Jessheim 27.april (alle foto:Olav Engen)
Inger-Lise Fuglerud fra Løpsklubben 1814 koser seg med safta fra klubbvenninnen Gro Kjøren. Løpsklubben arrangerte det første løpet i årets RBIR, men mange av medlemmene fikk likevel mulighet til å stille opp i løpet. Inger-Lise fikk en flott fjerdeplass i K40-44
666 løpere hentet startnummeret til første løp i RBIR-karusellen. På fjorårest løp var det med 711... så vi registerer en liten nedgang på 45 løpere som helle var hjemme og rakte i hagen i det fine vårværet.
Bente Holter vant klassen for unge damer 40-44 år på nest beste tid av jentene totalt. 9.48 holdt til seier i klassen med 20 sekunder.
Det er bra driv over Grethe Sandberg som løper damenes langløype, dvs samme løyper som gutta. Det var ikke så mange av gutta foran Grethe som brukte 10.54 og med det var raskest av jentene i lang løype.
Anne Håkensen løper også langløypa - her har hun 50 meter spurt igjen til mål.
Remy Lyng (1563) holder unna for Alexander Schau, selv om tidene i mål viser at Alexander var to sekunder foran. Antagelig ble de registrert i feil rekkefølge. Remy løper i klasse 25-29 år mens Alexander løper i 15-19 år.
Kristian Monsen fortsetter å vinne RBIR-karuseller. Før fjorårets karusell var ingen oppmerksom på denne karen, men nå er problemet heller at de ikke får øye på han, før de er i mål. Kristian var 31 sekunder foran neste løper i mål, og det er mye på bare 3 km.
Se forøvrig omtalen ovenfor av Kristians travle helg i forkant av RBIR-karusellen.
Hard kamp om plassene 4-7 i 45-49 årsklassen. Leif Thingsrud - i orienteringsantrekk - holder unna for Steinar Skaar, Asbjørn Oppegaard og Trond Bergerud... og like bak kommer det tett med andre løpere.
Egil Bredholt må være kjapp med strekkodeleseren når løperne strømmer på som her. Vi ser Knut-Johan Holter (40-44) foran bl.a. Harry Leren (45-49) og Georg Horvei (40-44)
Postmann Knut Engen fra Fenstad løp sine 3 km på 12.34 og feiret med det 46-årsburstda'n to dager på forskudd
Full fart mot mål for Ombir Upadhyay som også løper i klasse 45-49 år.
Helge Gundersen fra Skedsmo vant klasse 50-54 år. Tiden 10.54 holdt til seier med 11 sekunder tilgode på nestemann, John Olav Berg fra Råholt.
Oslogutten Ragnar Solberg løper for "Kondis" - og løper fort. Han fikk 12.plass i den store 50-54 årsklassen med 11.48
1814-løpets løpsgeneral fikk lov å svette selv denne gangen, men akkurat nå er han mer opptatt av hvor mange av dere andre som møter opp ved Eidsvollbygningen 14.mai.
Han frister med ei løype som er kontrollmålt til 5.442 meter (3 x 1814 meter)og med start og mål ved parken utenfor Eidsvollbygningen. Årets løp er en del av Grunnlovsuka som også omfatter åpningen av Wergelands Hus (Rikspolitisk senter) med kongelig besøk og jubileums-17.maifeiringen (1905-2005) med både svensk og norsk statsministerbesøk. Mange store begivenheter, men mest actiom blir det altså 14.mai.
Arne Langseth setter opp et fornøyd glis der han stormer inn til 5.plass i 50-54.
Stovnerkameratenes Ole Petter Røgeberg har et kobbel med løpere bak seg, men har ingen planer om å slippe disse forbi inn mot mål.
Terje Olstad har rykket opp i 60-årsklassen, men bærer ikke synlig preg av det der han suser inn til seier i klassen foran Bjørn Moløkken. Bjørn har fått isjas og får ikke trent som han vil...men fort går det likevel.
Triatleteten Oddvar Leivestad kom på fjerdeplass i den over 50 mann store 60-64 årsklassen. Råholtmannen tok det litt med ro i vinter, men er nå tydeligvis i form igjen.
Svein Wanberg (Stovnerkameratene) løper også i 60-64 årsklassen. Den gode tiden 12.17 holdt "bare" til 7.plass blandt jevnaldrede - så den klassen er hard.
Knut Viken (60-64) holder såvidt unna for en raskt spurtende Anne-Brit Strandset.
Vi avslutter bildekavalkaden med Ingolf Østmo som nesten tuktet Odd Langgård i 70-74 årsklassen. Ingolf kom 6 sekunder for sent, men hadde 47 sekunder tilgode på Ingvar halvorsen som ble nr.3. Det var imponerende 21 løpere med i klassene 70 år+