Foto%3A+Kjell+Vigestad
Hovedstaden endelig tilbake på maratonkartet! Tross et kraftig regnvær som la seg over arrangementet ganske tidlig ble det satt stor pris på igjen å kunne løpe maraton i Oslos gater. Her har starten gått Morten Hauso, BFG Fana har tatt teten foran favorittene. Bak flirer startnummer 323 Tommy Torgersen, i lyseblått, etter at Arild Tveiten ved siden av har fortalt en aldri så liten morsom en!
Hafsaas og Nyquist i teten
Foto%3A+Heming+Leira
Her har løperne akkurat gjort seg ferdig med vendingen ute på Sjursøya. På den andre siden av veien står 5km. På dette tidspunktet av løpet lå Carlos Silva de Brito et stykke bak. Vi kan skimte han i rødt helt til venstre på bildet.
Gjesdal og Torgersen
Eiliv Gjesdal, Vidar (bak) og Tommy Torgersen, Lørenskog ligger etter 5km et snaut minutt bak tettrioen. Bakover har de 20 sekunder til den store pulja som jager dem.
Mens Tommy holdt tempoet oppe, ble det tungt for Eiliv som raste bakover i feltet og endte på 18.plass til slutt.
Hovedfeltet
Her er vi etter ca. 8 km og vi ser det store feltet som holdt sammen til det gjenstod 1 runde. Da havnet de i kaoset med halvmaraton og både løpere og tilskuere mistet helt oversikten over hvordan det lå an.
Her er det Håvard Nordgård, BUL som holder tempoet opp i tet.
Bak i sort er det nr. 332 Kjetil Havstein som for 3 uker siden ble nr.91 i VM 100 km, les mer her. I rødt er det Jan Hoel, Vidar og bakover ser vi bl.a Gjermund Sørstad.
Det var akkurat i denne rundkjøringen at Tor Erik Nyquist og Helge Hafsås fulgte følgesyklisten (som igjen fulgte en pilitibil) tok til venstre (der vi ser løypevakten) og på motorveien. Før de ble ropt ned til løypa igjen.
Tor Erik kunne fortelle at de mistet omtrent 45-45 sekunder på dette.
Dermed var Carlos Silva de Brito foran med omtrent den avstanden han hadde ligget bak de to.
Vending første runde
Foto%3A+Per+Inge+%D8stmoen
Tor Erik Nyquist og Hafsaas har tatt igjen Carlos i det de er på vei ut på runde 2 etter ca. 10 km. Nyquist har her passert 4 sekunder foran.
Hovedfeltet mot vending
Nordgard holder klampen i baånn og Kjetil Havstein i sort henger ennå med. Til slutt gikk det tyngre for Havstein og han endte på 2.48.30 og en 20.plass, en plass og 13 sekunder bak ultrakollega Per Gunnar Alfheim. Jan Hoel holder tredjeplassen.
Til slutt ble det 5.plass og 2.40.43. Det betød en 2.plass av gutta som lå i dette hovedfeltet. Jan Hoel endte på 8.plass og 2.41.21 en 5.plass av de i hovedfeltet.
Lengre bak i hovedfeltet
Alle så nær som 1 av de 10 beste totalt lå i hovedfeltet eller foran. Her ser vi 418 Gudleik Husby, Statsbygg Bil som endte på en 5.plass totalt på tiden 2.40.54 og nr. 443 Ingvar Grønseth, Fræna Fik som ble 4.mann totalt på 2.40.32 , og best av de som lå i hovedfeltet. Bakerst i hovedfeltet ser vi Vidar Nilsen som har kjempet seg opp og fått kontakt. Det skulle komme til å betale seg godt for Vidar som til slutt endte på 11.plass med 2.43.59
Jan Inge Dahl
Med tiden 2.41.10 tok Jan Inge Dahl, Mehamn Il en 7.plass. Han kom sterkt på slutten etter bl.a. å ha ligget på en 15.plass halvveis. Han og Håkon Høst lå lenge et godt stykke bak hovedfeltet men ga seg ikke.
Sliten, våt og VINNER: Carlos Silva de Brito 2.27.05 !