Arrangørene hadde moblisert hele Brenden-slekta for å feire hovedpersonen i helga. Selv om ski- og løperstjernen fylte 75 år 10. februar i år, var det i anledning Hallgeir Brenden-løpet den store feiringen var "terminfestet". Flottere opptakt til feiringen enn rammen rundt årets løp kan en neppe få i Trysil en aprildag. Et tosifret antall varmegrader og mye folk i gatene satte busdagsgjestene og alle andre deltakere i festhumør. Hallgeir Brenden-løpet inngår nemlig hvert år i Trysilsmellen, den festlige avslutningen av skisesongen i Trysilfjellet.
Selve løpet hadde ingen skistjerner på startstrek denne gang. De gjorde i stedet opp seg i mellom i skisprinten som gikk bare to timer senere. Her var forørig Oddbjørn Hjelmeset sjefen fra første stavtak og holdt både to blad Fredrikssson, Thomas Alsgaard ("comeback") og lokale løpere med Jan Egil Andresen i spissen, bak seg i det innledende heatet såvel som i finalen.
I år som i fjor var det lokale skiskyttere som "reddet" deltakelsen i de aktive klassene med sin sesongavslutning i Trysil denne helga. Det var også veteranen i Team Eidsiva, Helge Sveen, som lenge så ut til å ta seieren i årets løp. Han fikk tidlig en luke til resten av feltet og holdt ledelsen til det var noen får hundre meter igjen til mål. Rolf Bakken, Risberget IL hadde litt mer løpetrening i bena enn Sveen etter en lang skisesong og kunne innkassere et napp i den nyoppsatte vandrepokalen med tre sekunders margin. Han fikk notert tida 13.25, noen få sekunder svakere enn i fjorårets løp. Blant jentene var det også lokale ski(skytter)-talenter som dominerte. Seieren gikk til Ida Tollersrud, Hernes IL som løp inn på 19.06.