Joachim Brøndbo og Henrik Ingebrigtsen røk ut i forsøket på 800 m, men ellers klarte favorittene å ta seg videre til finalen.

Fra første heat gikk Morten Velde, Ådne Svahn Dæhlin og Lars Eric Sæther lett videre til finalen på 800 m. Vinnertida til Velde ble 1.53,60 etter passering halvveis på i overkant av 57 sekunder. På førsterunden var det ungguttene Bent Kamsvåg Olsen og Vetle Aasland som leda an. Men i siste sving kom Morten Velde for fullt, og han hadde full kontroll på oppløpet. Heller ikke Ådne Svahn Dæhlin og Lars Eric Sæther så ut til å måtte gå helt i kjelleren.

Stian Flo hadde god kontroll i heat 2
I det andre heatet dro Kristian Nedregård hardt fra start og passerte halvveis på 56,7. Men mot slutten kom storparten av feltet forbi. Stian Flo (235) vant greit foran Nur Aden (229) og Kjetil Øygård (158) mens Joachim Brøndbo (189) endte på fjerdeplass og noe overraskende ikke klarte å sikre seg finaleplass. Heller ikke fjorårets bronsevinner, Per Lunke (18), blir å se i finalen. (Foto: Arne Brunes) Jevnt og spennende i det tredje heatet
Eivind Jenssen (187) vant et meget jevnt tredjeheat. Henrik Ingebrigtsen (166) dro fra 250 til 550 m, og 400 m ble passert på 58,9. Da litt over en halv runde gjenstod, gikk Jørgen Hasle Johansen (142) opp i tet fulgt av Eivind Jenssen. På oppløpet hadde Henrik Ingebrigtsen en durabelig kamp med Hans Kristian Fløystad (skjult bak Jenssen), men måtte gi tapt helt mot slutten med 3 hundredelers margin. Jenssen passerte Hasle Johansen og vant heatet på 1.54,98. (Foto: Arne Brunes)