Det var svært god deltagelse i årets UM og NM (senior+veteran) i terrengløp - lange løyper - på Bøler lørdag. Driv ILs Heidi Weng vant en overlegen seier i J17, mens Vegard Løberg Gjelsvik fra Ull/Kisa IL spurtet hjem seieren i G16. Else Husa, Ull/Kisa IL vant K55-59 og Ove Åserud, Aurskog-Høland FIL vant M65-69.

ALLE RESULTATENE

Les mer på hovedsiden: Dobbelt Vidar ved Steira og Sylta

NM-bilder(se Per Inge Østmoens flotte NM-bilder)

Heidi overlegen i J17
Heidi Weng lå litt bak vinneren av 15-årsklassen, Ragnhild Gerhardsen fra Askim IF, i starten, men etter hvert var hun alene i tet - og endte opp med å vinne heatet 12 sekunder foran Veronika Blom fra Modum FIK (vant J18-19). Aldersklassen vant Heidi hele 55 sekunder foran Synne Sundal fra Stord IL. I de fire jenteklassene stilte det hele 41 løpere.

Se også omtale på Team Synnfjells hjemmeside Les blant annet om Henrik's fall

Vegard overrasket (gull), Henrik uheldig(4.plass med fall),bronse til Jonas
Vegard Løberg Gjelsvik har først og fremst gjort seg bemerket på baneløp de siste to årene, og det var vel ikke helt ventet at han skulle henge med til spurten i terreng-UM. Det gjorde han, og i feltet hvor det var løpere fra de tre klassene G15, G16 og G17 var det etter hvert 7 gutter som slåss om medaljene, tre av dem var Romeriksløpere - og i mål skilte det bare 10 sekunder fra første til sistemann av disse.

Den eneste som slo Vegard var vinneren av G17, Eilif Hopland fra Kristiansand IF. To sekunder bak kom så Blakergutten inn til gull i G16, og like bak der løp Jonas Lurås Hammer, Lørenskog FIL, inn til bronse i G17 og Henrik Bakke, IL Driv, inn til 4.plass i G16. Henrik var uheldig og falt mot slutten av løpet, les mer om det på Team Synnfjell-linken ovenfor.

Video fra G15-G17 heatet (foto og redigering: Morten Nordli)

Omtale på Ullensaker/Kisa ILs hjemmeside Les blant annet om Vegard og en fornøyd Kristian

Bra løp av Kristian i seniorklassen
Kristian Monsen, Ull/Kisa IL, kom på en flott 14.plass i Menn senior som løp 10 kilometer. Han var 2.38 etter vinneren Øystein Sylta, men foran f.eks. en god løper som Rune Fenne - forrige helgs vinner av Lørenskogløpet.

Seks veteran-medaljer
I veteranklassene ble det seks medaljer til Romeriksløperne. Gull ble det til Else Husa, Ull/Kisa IL i K55-59, mens Harald Ødegård, Raumnes & Årnes IL og Gunnar Pedersen, Lørenskog FIL, fikk sølv og bronse i M60-64.

I klasse M65-69 gjorde Romeriksveteranene rent bord med gull til Ove Åserud, Aurskog-Høland FIL, sølv til Petter Kildal, Haga IF og bronse til Vemund Wemundstad, Ull-Kisa IL.

Ullensaker/Kisa IL arrangerer NM og UM neste år
Ullensaker/Kisa Idrettslag - Friidrett arrangerer NM og UM i terrengløp lang løype for juniorer, seniorer og veteraner lørdag 3. oktober 2009. Mesterskapet vil bli arrangert i området Nordbytjernet, som ligger idyllisk til rett nord for Jessheim. Løypene vil bli noe justert i forholdt til tilsvarende arrangement i 2005. Ytterligere informasjon om mesterskapet vil bli lagt ut senere på www.ullkisa.no
M65-69 Bronse 6 km Vemund Wemundstad Ull/KIsa IL 32.27
Vegard+L%F8berg+Gjelsvik+i+flott+driv...+og+en+av+ytterst+f%E5+l%F8pere+i+lange+benkl%E6r+-+som+om+det+var+en+treningstur+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Vegard Løberg Gjelsvik i flott driv... og en av ytterst få løpere i lange benklær - som om det var en treningstur (foto: Ole Arne Schlytter).
Heidi+Weng+ligger+her+fortsatt+bak+Ragnhild+Gerhardsen%2C+men+det+varte+ikke+lenge+f%F8r+Enebakk-jenta+var+i+tet+%28foto%3A+Kjell+Vigestad%29.
Heidi Weng ligger her fortsatt bak Ragnhild Gerhardsen, men det varte ikke lenge før Enebakk-jenta var i tet (foto: Kjell Vigestad).
Her+ser+vi+fra+starten+for+G18-19+og+veteraner+50%E5r%2B+%286+kilometer%29.+Unggutta+legger+seg+fort+i+front+foran+veteranene.+Fremst+av+v%E5re+er+Ole-Johan+Garli+med+nr+162+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Her ser vi fra starten for G18-19 og veteraner 50år+ (6 kilometer). Unggutta legger seg fort i front foran veteranene. Fremst av våre er Ole-Johan Garli med nr 162 (foto: Ole Arne Schlytter).
Harald+%D8deg%E5rd+har+ikke+f%E5tt+trent+s%E5+bra+som+%F8nskelig+i+sommer%2C+men+sikret+seg+likevel+s%F8lv+etter+suverene+Bj%F8rn+Lauglo+i+M60-64+%28foto%3A+Arne+Halvorsen%29.
Harald Ødegård har ikke fått trent så bra som ønskelig i sommer, men sikret seg likevel sølv etter suverene Bjørn Lauglo i M60-64 (foto: Arne Halvorsen).
Gunnar+Pedersen+p%E5+vei+til+bronse+i+M60-64+%28foto%3A+Arne+Halvorsen%29.
Gunnar Pedersen på vei til bronse i M60-64 (foto: Arne Halvorsen).
Petter+Kildal+l%F8per+fort+igjen%2C+og+i+terreng-NM+holdt+det+til+s%F8lv+i+M65-69+%28foto%3A+Arne+Halvorsen%29.
Petter Kildal løper fort igjen, og i terreng-NM holdt det til sølv i M65-69 (foto: Arne Halvorsen).
I+midten+her+ser+vi+Else+Husa+p%E5+vei+inn+til+Gull+i+K55-59+%28foto%3A+Kjell+Vigestad%29.
I midten her ser vi Else Husa på vei inn til Gull i K55-59 (foto: Kjell Vigestad).