Denne gangen startet var løypa forlenget med en tøff åpningssløyfe. Det bar først bratt ned til venstre fra Gratishaugen, og så opp den tøffe og lange bakken før løypa kommer tilbake til stadion. Her man kom inn i runden som ble brukt i renn 1.
Underlaget var hovedsaklig kunstsnø. I motbakkene kom man i blant ned på isunderlaget under kunstsnøen. Føret var skarpt, så løperne fikk med seg en fartsfylt og teknisk krevende opplevelse.
Tone Myrvoll var suveren blant damene, et halvt minutt foran Kristin Sem Thagaard.
I herreklassen var det et skikkelig "rotterace" blant unggutta. Det er ingen tvil om at det er et "klasseskille" mellom de unge og de voksne når det gjelder fristil. De 6 sterkeste tidene kom i klasse H3. Det skilte kun 28 sekunder mellom vinneren Nicolai Heileman og Erik Standli på 6. plass, som hadde vunnet alle de andre klassene.
Veteranen (mildt sagt - han hevdet seg bra i 5-mila i Kollen i 1971...) Bjørn Arvnes skøytet også imponerende, og gikk på den sterke tiden 28.00.