Ny+deltagerrekord+i+%E5rets+l%F8p.+%28Foto%3A+Chalita+Oonpang%29
Ny deltagerrekord i årets løp. (Foto: Chalita Oonpang)
60 løpere og mosjonister satte ny deltagerrekord da de stilte til start i den fjerde utgaven av "Tommys 5 km". I fjor var det 46 som deltok, mens den tidligere deltagerrekorden var på 49 fra to år tilbake.
Løyperekord
16-åringen Ragnhild Gerhardsen fra Askim satte ny løyperekord med over ett minutt da hun vant på 17.32. For seieren kunne hun motta 500 kr fra løpsgeneral Tommy Jacobsen, og det ble ytterligere 1000 kr for ny løyperekord.

Tidligere løyperekord tilhørte Åse Brødholt, Askim IF og var på 18.35. Brødholt deltok også i år og kom på 3. plass med tiden 19.09, mens 2. plassen ble beslaglagt av hennes datter, Ingeborg Lind, med tiden 18.39.
Ragnhild+Gerhardsen+fra+Askim+l%F8p+inn+til+ny+l%F8yperekord+p%E5+17.32.+%28Foto%3A+Chalita+Oonpang%29
Ragnhild Gerhardsen fra Askim løp inn til ny løyperekord på 17.32. (Foto: Chalita Oonpang)
Ingeborg+Lind%2C+Askim+IF+inn+til+2.+plass+p%E5+18.39.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Ingeborg Lind, Askim IF inn til 2. plass på 18.39. (Foto: Bjørn Johannessen)
Tidligere+l%F8yperekordholder+%C5se+Br%F8dholt%2C+Askim+IF+l%F8p+i+%E5r+inn+til+3.+plass+og+19.09.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Tidligere løyperekordholder Åse Brødholt, Askim IF løp i år inn til 3. plass og 19.09. (Foto: Bjørn Johannessen)
Rett fra Moss
Også blant mennene var det en 16-åring som vant. Fredrik Gaarder, Askim IF kom direkte fra Mosseportlekene hvor han hadde løpt og vunnet 16-årsklassen på 800 m med 2.07,53. Han var likevel frisk nok i beina til å vinne også 5 kilometeren i Trøgstad på 15.57. Dette er den nest beste tiden som er oppnådd i løypa, men er likevel et stykke bak løyperekorden på 15.35 som tilhører Sverre Magnus Huse og ble satt i 2007.

I årets løp dannet det seg fort en tetgruppe på fire løpere bestående av Fredrik Gaarder, Anders Sandvik, Bjørn Johannessen og løyperekordholder Sverre Magnus Huse. De holdt følge til midtveis i løpet, der Gaarder satte inn et rykk. Den ene etter den andre måtte slippe, og til slutt kunne Gaarder løpe i mål som vinner – 18 sekunder før Bjørn Johannessen, mens Sverre Magnus Huuse kom på 3. plass.

Anders Sandvik fikk det såpass tungt at han midtveis måtte stoppe opp, men det må legges til at han, i likhet med vinner Gaarder, hadde løpt i Moss noen timer tidligere på dagen. Sandvik løp der både 200 og 800 m på henholdsvis 24,70 og 2.01,80.
Fredrik+Gaarder%2C+Askim+IF+kunne+l%F8pe+inn+som+vinner+p%E5+15.57.+%28Foto%3A+Chalita+Oonpang%29
Fredrik Gaarder, Askim IF kunne løpe inn som vinner på 15.57. (Foto: Chalita Oonpang)
2.+plassen+gikk+til+tidligere+Askim+IF-l%F8per+Bj%F8rn+Johannessen%2C+som+n%E5+l%F8per+for+Halden+IL.+Han+fikk+i+%E5r+16.15+og+forbedret+dermed+fjor%E5rspersen+med+1+sekund.+%28Foto%3A+Chalita+Oonpang%29
2. plassen gikk til tidligere Askim IF-løper Bjørn Johannessen, som nå løper for Halden IL. Han fikk i år 16.15 og forbedret dermed fjorårspersen med 1 sekund. (Foto: Chalita Oonpang)
L%F8yperekordholder+%2815.35%29+og+vinner+de+siste+to+%E5rene%2C+Sverre+Magnus+Huse+m%E5tte+i+%E5r+n%F8ye+seg+med+3.+plass+og+16.50.+Ogs%E5+Huse+l%F8p+tidligere+for+Askim+IF%2C+men+representerer+n%E5+Oslo-klubben+BUL.+%28Foto%3A+Chalita+Oonpang%29
Løyperekordholder (15.35) og vinner de siste to årene, Sverre Magnus Huse måtte i år nøye seg med 3. plass og 16.50. Også Huse løp tidligere for Askim IF, men representerer nå Oslo-klubben BUL. (Foto: Chalita Oonpang)
Det+var+mange+unge+l%F8pere+med+i+%E5rets+utgave+av+Tommys+5+km.+Her+representert+ved+Ole+Henrik+%D8streng+Nes.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Det var mange unge løpere med i årets utgave av Tommys 5 km. Her representert ved Ole Henrik Østreng Nes. (Foto: Bjørn Johannessen)