Tekst og bilder: Heming Leira
Start
Årets Påskemaraton var det tredje siden starten i 2005. Det ble noe tilbakegang i antall deltakere noe som i stor grad skyldtes et vær som gikk fra flere uker med sol og tosifra på gradestokken til snøfall og minus dagen før. Det skremte flere deltakere fra å delta.
De kan imidlertid angre da været var helt okei for løping, det var så godt som vindstille og utover morgenen steg temperaturen. Flere perser fortelle også sitt.

I hovedsak var arrangementet godt gjennomført men igjen var det flere som løp feil, løypemerkingen var rett og slett ikke god nok. Et arrangement som ellers fungerer bra må nå ta dette alvorlig og få rettet det opp til neste år.

Foruten dette med løypemerkingen var det mange glade fjes å se i løypa og flere satte personlig rekord.

Se og skriv på kondisjonsforum: Påskemaraton Drammen

Resultater

Påskemaraton 2006

Påskemaraton 2005
Hjemmesier til Sjurset og Wiger
Andreas Myrhe Sjurset og Øyvind Wiger begge Modum FIK kommer her en drøy kilometer fra mål på 10km. Rett bak følger fjorårsvinner Øystein Mørk fra Bøler IF.
Men Sjurset kunne enkelt løpe fra de 2 andre inn mot mål og Øyvind sørget for dobbeltseier i den eneste av de 5 klassene som ikke ble vunnet av løpere fra Oslo.
Men også Øystein var fonøyd med en tid som var 22 sekunder raskere enn hans vinnertid ifjor.
3 beste menn 10km
Fra venstre: Fjorårsvinner Øystein Mørk, fra Bøler nr. 3 med 34.06 Vinner Andreas Myrhe Sjurset, Modum 33.42 og nr.2 Øyvind Wiger Modum FIK 33.58
3 beste kvinner 10km
Trippelseier for disse tre Vidarjentene, fra venstre: vinner .Christina Bus Holth, 38.06 nr.2 Hanne Bolstad 40.06 og nr.3 Hanne Kristiansen 41.14
Hanne satte forøvrig ny personlig rekord.
Wemundstad
Vemund Wemundstad ULl/Kisa løp på 40.15 som er 2 sekunder bedre enn tiden han toppet klasse 65-69 år på ifjor. Sterkt!
Ole Andreas Nygård
Ole Andreas Nygård var en av de som løp feil (men kom inn i løypa igjen) da han som 12 år løp sin første 10 km noensinne. De eneste løpene han har deltatt i før var barneløpet i Kristianaløpet for noen år siden og Fredrikstadløpet for noen uker siden. Da løp han 3km og tok andreplass.
Hans far Ragnar Nygård (kjent fra kondisjonsforum bl.a.) hadde også en god dag men en solid pers på maraton med 3.22.35 Den gamle satte han under 6-timers i Skøvde da han passerte på 3.47
Se forøvrig tråden på Kondisjonsforum
Halvmaraton: Berg og Gilberg
Jens Chritian Berg og Runar Gilberg møttes sist gan gi konkurranse på Kløfta under siste løp i vinterkarusellen på Romerike. Da var Berg 57 sekunder foran Gilberg. Nå holdt de følge på begge de 2 rundene i Drammen. Det gikk litt for sakte på utturen fra start på den andre runden (svak motbris) syntes Gilberg og hadde mye krefter på slutten.
Halvmaraton: Runar Gilberg vinner
Med krefter å gå på på slutten måtte Jens Chritian Berg se at Gilberg fikk revansj fra Kløfta. Nå venter NM på Sola for Runar Gilberg.
Huse og Haugen
På kvinnenes halvmaraton ble det nok en Osloseier
Hilde Huse Skøyen vant på 1.43.29 mens Tonje Haugen BDO Noraudit tok andreplassen med 1.45.28 Det var ny personlig rekord.
Fighting Spirit
Det er få i kondisjonsmiljøet som har et fjes som er mer preget av figthing Spirit enn Tim Bennett. Slike fjes forventer vi å se mer av i løpet av året, da skulle det bli mange gode tider!
Kickbokserne
Sittende ser vi Paul Petter Jenssen Drammen Kick Boxing Klubb som med 1.41.17 satte ny pers.
Her i samtale med Norges tidligere store kickbokser og nå arrangør av Påskemaraton i Drammen Tom Rune Bertelsen.
Neste helg er de begge klare for NM i kickboksing på Valle Hovin i Oslo. Tom Rune med 14 gull og 4 sølv på de 18 mesterskapene han har deltatt i siden sitt første i 1985.
Nå blir det hans siste.
Gjermund Sørstad sin tredje strake seier
Når Gjermund Sørstad passerte halvmaraton på 1.17 bare et drøyt minutt etter Runar Gilberg og Jens Kristian Berg som fullførte sin halvmaratondistanse var vi tvilende til at han kunne holde farten til mål. Noe han også tenkte på sjøl.
Men Gjermund løp et jevnt og godt løp og med tanke på de få plussgradene og at han løp det meste av løpet temmelig alene var det en meget imponerende tid: 2.35.48

Bildet er forøvrig tatt rett før målgang. Ikke vær dag du ser en så fin løpsstil på de siste metrene i et maratonløp!
Seier, løyperekord og pers!
Når du setter pers, vinner ditt tredje strake maratonløp i Påskemaraton setter løyperekord ja da er det all grunn til å juble!
Nå lover Sørstad å kutte ut innendørsroing og konsentrere seg helt om løping.
kondis alltid tilstede
nr.3 på 10km Øystein Mørk var en av mange som studerte løpsbrosjyrer fra hele landet.
Der det er løp er KONDIS til stede. Kondis var representert med både styremedlem Tim Bennett, Romeriksredaktør Olav Engen, Sogn & Fjordane redaktør Inge Asbjørn Haugen, maratonredaktør Oddvar Røsten, redaksjonssekretær Runar Gilberg, Tero Paivarinne (som også satte pers på 10km) og nettredaktør Heming Leira.
Få organisasjoner har så aktive medlemmer i styre og stell som KONDIS.