Det andre Ulriken opp, som er åpningsløpet i Powerade Norgescup i motbakkeløp, ble en stor suksess med nesten 900 fullførende i alle aldre. Eldstemann var 75-årige Arne Hamarsland fra Gular som løp i konkurranseklassen på 39.12.

Løypa var omlagt fra i fjor for å tilfredsstille kravet for Norgescup-løp, den startet derfor med et par kilometer motbakke på asfalt. Etter en kilometer var det spurtpris. Jon Tvedt ledet allerede her og tok med spurtprisen på veien. I kvinneklassen løp Helene Pemmer klokt og lot Merete Helgheim løpe forbi og ta spurtpremien. Hun ble hentet inn igjen senere og endte på tredjeplass.

Total lengde er 3,6 kilometer. Det var knappe 300 deltakere i konkurranseklassen og 700 i trimklassen som fulgte den opprinnelige løypen uten asfaltstrekning.
Alle resultater

Jon Tvedt først i mål i år som i fjor i Ulriken Opp.

Tormod Tjørnhom fra Kristiansand IF hadde andreplassen fra start.

Kristen Skjeldal ble nr. 3. Han var godt fornøyd med løpet og hadde ingen problemer med at den startet på asfalt. -Så lenge også asfaltdelen går i motbakke, er det greit, sa Kristen Skjeldal.

Joel Dyrhovden fra Strandebarm, nr. 4.

Geir Skaten, ASK, nr. 5.

Helene Pemmer var suveren i dameklassen med nesten et minutts forsprang til Helene Melbø. Kirsten Melkevik Otterbu var påmeldt, men prioriterte baneløp denne helgen.